senyera i bandera espanyola

Una famosa actriu diu que no actua a Catalunya perquè les seves obres són en castellà

Veronica Forqué es pregunta perquè moltes obres no s'estrenen a territori català

Comença a ser un tema recurrent que es qüestioni la falta de presència de la llengua castellana a la societat catalana. Normalment, el debat es centra en l'immersió lingüística o en el funcionariat, però en alguna ocasió es parla des de dins del món de la cultura. L'última persona en preguntar-se sobre aquesta qüestió ha estat la coneguda actriu Veronica Forqué, que denuncia la falta d'obres en castellà a Catalunya. 

En una entrevista a 'La Sexta Noche', Forqué, que es troba de promoció de 'Recuérdame. plantejava el següent dubte: «No anem a Catalunya ni amb aquesta ni amb cap. No sé perqué». «Ni a Barcelona, ni a Girona, ni a Lleida ni a cap poble. És una realitat», continuava explicant sense dir quins són els motius per ella perquè es doni aquesta situació i confirmava que «comentem actors en totes les companyies». 

Situació totalment diferent a Madrid

La mateixa actriu assegura, però, que a Madrid sí que es poden veure funcions de companyies catalanes.  Finalment, Forqué va mostrar la seva admiració pel teatre català: «Tenen una escola meravellosa. Jo veig teatre en català». 

També et pot interessar...