Un operatiu de la Guàrdia Civil intervé més de 60 quilos de marisc i peix al delta de l'Ebre

Intervenen més de 60 quilos de marisc i peix al Delta de l'Ebre

Diversos pescadors furtius han estat denunciats davant del Departament d'Agricultura i Pesca

Agents del DEPRONA (Destacament de Protecció de la Natura) de la Guàrdia Civil han tancat l'operatiu establert aquest mes de juliol amb l'objectiu d'interceptar pescadors furtius  dedicats a l'extracció il·legal de marisc, especialment cranc blau, i la pesca d'orades, tellerines i llobarros al delta de l'Ebre per després introduir-los a la cadena alimentària sense cap mena de control. Així, en una operació duta a terme a finals del mes de juliol, es van intervenir més de 60 quilos de peix i marisc.

En un sol dia es van intervenir seixanta quilos de marisc

En tan sols unes hores, es van descobrir fins a quatre persones que pescaven il·legalment. El primer va ser un mariscador amb més de 6 quilos de tellerines —que es van retornar al mar en el mateix punt d'extracció— que abandonava el lloc on havia realitzat l'acte il·legal amb la intenció de vendre el producte a compradors de la zona. 

Al vespre, es va identificar un veí de Castelló que havia capturat  més de 20 quilos de cranc blau a la Badia dels Alfacs  sense tenir llicència de pescador ni disposar de cap tipus d'autorització, i poques hores després, a la matinada, un altre pescador va ser enxampat al canal de la Gaita mentre amagava diversos exemplars de llobarro i orada.  Finalment, a la zona de la Tancada, situada a la Badia dels Alfacs, dos veïns de Terol van ser sorpresos mentre pescaven sense llicència més de 30 quilos de cranc blau.

Com a resultat d'aquestes intervencions, la Guàrdia Civil ha intervingut més de seixanta quilos de peix i marisc i ha presentat les corresponents denúncies al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

Diversos pescadors furtius han estat denunciats davant del Departament d'Agricultura i Pesca
Diversos pescadors furtius han estat denunciats davant del Departament d'Agricultura i Pesca | Guàrdia Civil