App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

❗ Alba Vergés portarà al Govern l'obligatorietat de l'ús de la mascareta encara que hi hagi distància

URGENT

🚨 Brussel·les empitjora les previsions per Espanya: caiguda del PIB del 10,9% el 2020

La Guàrdia Urbana de Barcelona desallotjarà les platges si hi ha aglomeracions

Dissabte ja es va fer una primera actuació per la saturació derivada de la celebració del Pride BCN

Una platja plena de gent a Barcelona amb un grup jugant en primer pla
Barcelona reserva per a la Guàrdia Urbana la capacitat de desallotjar les platges de la ciutat. | cedida

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dilluns, 29 de juny que, si cal, la Guàrdia Urbana desallotjarà les platges de la ciutat en cas que s'hi produeixin aglomeracions. Dissabte ja es va donar aquesta circumstància a la Barceloneta a causa d'un excés de gent que hi va accedir en la celebració del Pride BCN. D'aquesta manera, el consistori endureix el control de les platges de la ciutat en situacions en què es donin «saturacions importants» com les que es van produir el passat dissabte.

L'aplicació Infoplatges, una eina per evitar aglomeracions

L'aplicació Infoplatges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) incorpora aquest estiu noves dades i es podrà consultar en temps real el nivell d'ocupació de cada platja. D'aquesta manera, els usuaris podran escollir en cada moment anar a les platges amb baixa ocupació per tal d'evitar aglomeracions i, d'aquesta manera, s'afavoreix que la població es reparteixi més al llarg de tot el litoral metropolità. L'aplicatiu recull la informació que recullen els ajuntaments de Castelldefels, Gavà, El Prat de Llobregat, Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat. L'AMB recorda de la importància de respectar el distanciament social com a mesura imprescindible per evitar l'augment de contagis per coronavirus en l'etapa de represa.

A més del nivell d'ocupació, l'aplicació incorpora altra informació de les platges com el temps, l’estat del mar, els serveis i les instal·lacions, els aparcaments o els transports públics. A més, els usuaris poden comunicar qualsevol incidència sobre neteja o desperfectes. L'any 2019, l'aplicació va rebre un total de 23.000 consultes.

A Tarragona, sensors per controlar l'aforament

Les platges de Tarragona compten des d'aquesta setmana amb un sistema per controlar-ne l'aforament amb l'objectiu de poder garantir el distanciament social. Per saber quanta gent hi ha s'han instal·lat sensors que recullen «dades numèriques», segons ha indicat el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño. Un cop s'arriba al 80% de l'aforament, a través d'uns altaveus es recomanarà a la gent que vagi a una altra platja més buida. Uns semàfors també marcaran amb els colors verd, groc i vermell el volum d'aforament. Les dades estaran disponibles en temps real en una aplicació de telèfon mòbil. A més, patrulles de la Guàrdia Urbana vetllaran pel compliment de les mesures i informaran els banyistes.

Des del consistori s'ha establert una superfície de nou metres quadrats per persona, per sobre dels quatre que recomanen les autoritats sanitàries. Segons Castaño, d'aquesta manera «queda garantit el distanciament», tot i que el conseller també ha apel·lat «a la responsabilitat individual de cadascú». Així, per exemple, si amb quatre metres quadrats de distància a la platja de l'Arrabassada hi podria arribar a haver 6.875 persones, amb els nou metres quadrats decretats l'aforament màxim és de 3.000 persones.


Comentaris

envia el comentari