La Guàrdia Urbana de Barcelona comença a multar les persones que no porten mascareta

En la darrera setmana, els agents de la policia barcelonina han realitzat 1.700 avisos diaris als que no complien la normativa

Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, en moto, parlen amb un vianant que no porta mascareta
La Guàrdia Urbana de Barcelona començarà a sancionar aquelles persones que no portin mascareta. | Europa Press

El tinent d'alcalde de Seguretat i Prevenció de Barcelona, Albert Batlle, ha anunciat aquest dimecres que la Guàrdia Urbana començarà a sancionar aquelles persones que no utilitzin mascareta als carrers de la capital catalana. En el marc de la comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, Batlle ha explicat que «passem d’una fase d'informació a una fase d’advertiment i sanció, ja que hem de vetllar perquè la situació no es desbordi».

Segons ha explicat el tinent d'alcalde barceloní, des que va entrar en vigor l'obligatorietat de portar mascareta a la via pública, el passat 8 de juliol, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha realitzat prop de 1.700 avisos diaris a persones que no portaven mascareta o que no la utilitzaven correctament. Així mateix, Batlle també va revelar que des que es va decretar l'estat d'alarma, el passat mes de març, la policia barcelonina ha interposat més de 30.000 sancions, la gran majoria entre els mesos de març i maig, per incomplir el confinament.

«Les coses no van com haurien d'anar»

Albert Batlle, preguntat per Ciutadans sobre l'obligatorietat de portar mascareta, ha admès que «hi ha relaxament i les coses no van com haurien d'anar» i que ha vist imatges que el preocupen. En aquest sentit, cal recordar que la ciutat de Barcelona ha triplicat els nous casos de coronavirus en l'última setmana, registrant una trentena de rebrots.

«Hi ha una crida a l'autoresponsabilitat, però ha d'anar acompanyada, quan faci falta, amb la imposició de les sancions», ha expressat el regidor, que ha apostat per un control especial en l'oci nocturn, sobretot pel que fa a les distàncies de seguretat i els aforaments. En aquest àmbit, «no només hi estem a sobre sinó que sortiran ordres molt específiques per aquest cap de setmana, per contenir aquesta preocupant situació a què ens podem veure abocats», ha dit.


Comentaris

envia el comentari