Dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona d'esquena davant de la platja

El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona reconeix que és «impossible» controlar els fumadors

El cos policial veu «molt difícil» poder obligar els fumadors a complir la llei si aquests no tenen una mica de «sensibilitat ciutadana»

La prohibició de fumar al carrer està sent impossible de mantenir. Les forces de l’estat intenten que es compleixin les normes de no consumir tabac a la via pública si no es pot mantenir la distància de seguretat amb les persones del voltant. Però, tal com expliquen des de la Guàrdia Urbana de Barcelona, fer complir aquesta nova llei s’està tornant «impossible».

Segons informen des del digital ‘Metropoli Abierta’, el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Pedro Velázquez, el cos policial veu «molt difícil» poder obligar els fumadors a complir la llei si aquests no tenen una mica de «sensibilitat ciutadana». Així ho ha manifestat Velázquez en una entrevista a Cadena SER, on ha assegurat que la funció del cos policial per ara és advertir verbalment aquelles persones que estiguin fumant en espais que no es pugui mantenir la distància.

Fer complir la prohibició del tabac és «impossible sense responsabilitat ciutadana»

El cap de la Guàrdia Urbana de la ciutat comtal assegura que la policia no pot «carregar amb el pes de complir aquestes normes» només amb la seva presència. Per això, demanen col·laboració per part dels veïns i veïnes a l’hora de fumar pel carrer, ja que controlar la situació és «impossible sense un grau important de responsabilitat ciutadana».

Per la seva banda, Pedro Velázquez assegura que al principi de la pandèmia i amb la imposició de l’estat d’alarma tot era «més senzill» i es podien fer complir les normes perquè «tot estava més clar». Ara, les noves lleis que s’estan creant setmana rere setmana per intentar controlar el virus estan fent que la ciutadania s’oblidi de les imposicions. «Es necessita pedagogia i una adaptació», ha reconegut el cap de la Guàrdia Urbana a Cadena SER.

Precisament la Guàrdia Urbana de Barcelona ha estat afectada pel coronavirus en primera persona. Actualment hi ha 11 agents contagiats i uns 80 en quarantena com a sospitosos i a punt per realitzar la prova. Tres d’aquests agents han donat positiu mentre es trobaven a la Unitat de Platja, i Pedro Velázquez ha titllat de «coincidència» aquesta situació, perquè assegura que en tot moment s’han respectat els protocols d’higiene i seguretat.