Foto de família de la 13a edició del FIC-CAT amb jurats, premiats, autoritats i els presentadors de la gala

'La innocència', de Lucia Alemany, gran triomfadora de la 13a edició del FIC-CAT

El certamen de la Costa Daurada també premia 'La Mugre', com a millor curtmetratge, i 'Catalunya Nord, la llengua enyorada', com a millor documental

El Festival Internacional de Cinema en Català-Costa Daurada (FIC-CAT) ha reconegut aquest diumenge el film 'La innocència', de Lucia Alemany, com a millor llargmetratge. També ha premiat 'La Mugre', de Pau Bösch i Berta Galvany, com a millor curtmetratge, i 'Catalunya Nord, la llengua enyorada', d'Eugeni Casanova i David Valls, com a millor documental.

La pel·lícula de Lucia Alemany també ha rebut el premi de la crítica i el de millor muntatge. Després de nou dies de certamen, el 13è, aquest diumenge s'han lliurat a Roda de Berà els diferents guardons, que han reconegut també el muntador Ernest Blasi amb el premi honorífic i 'La dona il·legal', de Ramon Térmens, amb el premi del públic.

Així mateix també es va guardonar el curt 'Reminiscència', de Maria Sancha, amb el premi jove i 'Directed By', de l'alumnat de 6è de l'Escola Piaget de Barcelona, que es va endur el premi a la millor producció d'un centre educatiu.

En l'àmbit local, el premi a la millor producció de les comarques tarragonines se l'ha emportat 'Preludi', d'Adrià Guxens, mentre que el millor videoclip ha estat 'Univers', de Marc Sellerès.