Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

L'historiador selvatà Guillem Puig Vallverdú presentarà 'La taula del mirall' a Reus

El Centre de Lectura de Reus acollirà la presentació el pròxim divendres 22 de febrer

La presentació tindrà lloc el pròxim dimecres, 13 d'abril, al Centre de Lectura de Reus. | Cedida.
 

La presentació del llibre 'La taula del Mirall' tindrà lloc el pròxim divendres, 22 de febrer, a les 19.30 hores  al Centre de Lectura de Reus, amb entrada gratuïta. 

L'obra explica les causes i la formació dels nexes socials del seu territori, la Selva del Camp, durant els segles XIX i XX, en una anàlisi històrica de la xarxa de relacions que va donar lloc al seu municipi, és a dir, la sociabilitat. Aquest fet va comportar, alhora, la transmissió de pautes culturals, el sorgiment de rivalitats i complicitats, les desigualtats polítiques i els diferents tipus d'oci existents, entre d'altres.

La nova obra de Guillem Puig Vallverdú

L'autor d'aquest llibre, Guillem Puig Vallverdú, és un historiador nascut a la Selva del Camp, al Baix Camp, amb un elevat interès en les col·lectivitats agràries, la protesta pagesa, els moviments socials i tot el que envolta aquest cercle situacional. Ja fa sis anys que la seva activitat professional i, alhora, personal, combina la tasca acadèmica amb l'activisme social, essent el president del Centre d'Estudis Selvatans i coordinador del butlletí d'aquesta entitat.

[predef]reus-app-183[/predef]

Premiat amb la tercera Beca de Recerca Històrica «Terra d'Ateneus»

Aquest llibre, que té com a títol 'La taula del mirall. L'Ateneu i l'associacionisme cultural i polític a la Selva del Camp (1878-1978)', és un treball acadèmic guardonat amb la Beca de Recerca Històrica «Terra d'Ateneus». El premi consisteix en una dotació de 3.000 euros i la publicació del treball guanyador  —que en aquest cas va ser 'La taula del mirall'— a la col·lecció «Terra d'Ateneus».

La beca és convocada gràcies a la col·laboració de la Federació d'Ateneus de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner, a més de comptar amb el patrocini de l'Obra Social "la Caixa" i el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat.

També et pot interessar: