Cases amb foc darrere a La Palma (Gran Canària)

Guillermo ha perdut la casa per l'erupció a La Palma: «És com una pel·lícula»

L'erupció del volcà de La Palma posa en alerta a tots els veïns de la zona i ja han començat les operacions d'evacuació

L'erupció de volcà Cumbre Vieja a La Palma, a les Illes Canàries, ahir 19 de setembre a voltant de les 15.10 hores ha alertat a tots els veïns de la zona. Un d'ells, Guillermo, ha vist com la lava acabava amb la seva casa.

Des de fa alguns dies, els sismògrafs apuntaven a un moviment subterrani sospitós a l'illa de l'arxipèlag. De fet, es van arribar a registrar milers de microsismes que apuntaven a un imminent moviment volcànic.

Des de llavors, cada dia es vivia amb incertesa, i els seus habitants tenien tot a punt per poder sortir corrents en qualsevol moment. Després de dies d'espera, l'explosió va arribar i la virulència amb què ho va fer va deixar tothom molt impactat.

El volcà va entrar en erupció deixant a la vista més de set xemeneies actives, per les quals emanava la lava sense control. Estan sent uns moments molt complicats per als vilatans, que estan veient com les seves llars i el seu entorn està sent  calcinat per les flames.

Un d'ells és Guillermo Rodríguez Calero, qui no va dubtar a anar-se'n del lloc amb la seva família i les seves mascotes.

El volcà està devastant als habitants de La Palma

S'està vivint una situació de terror a l'illa. Entre crits i sirenes va començar un dels espectacles més cruents i agressius de la natura. El Cumbre Vieja va esclatar i va començar a expulsar magma terrestre a una gran velocitat, que s'estén pel vessant de la muntanya fins als habitatges.

Des de llavors, no han cessat les operacions de rescat i tots els intents per frenar la situació o evitar que tingui pitjors conseqüències. Molts veïns estan destrossats per la pèrdua dels seus habitatges i béns més preuats.

Un dels afectats ha volgut oferir el seu relat de la història, i ha comentat el desenvolupament dels esdeveniments. Guillermo Rodríguez és un vilatà del municipi d'El Paso, principal afectat per l'erupció i l'avanç de la lava.

«No t'ho creus, penses que estàs veient una pel·lícula, mai havia vist una cosa així» segons declara al mitjà 'ABC'. Relata que, després del fort estrèpit, ell i la seva família, acompanyats per les seves mascotes, van sortir de la seva casa per protegir-se a casa d'un familiar.

Estupefacte, va comentar que l'escena era absorbent. «Impressionants, de diversos quilòmetres, columnes de fum, i la lluna plena completament vermella. Hi ha rius de lava que, amb la foscor, es veuen més encara» ha declarat molt impressionat.

En un evident estat de xoc ha confirmat que creu que la seva casa ha estat sepultada pels rius de lava. Assegura que en les imatges que s'estan retransmetent han aconseguit localitzar algunes cases dels seus veïns, una cerca sense èxit en el cas de la seva casa.

Ha relatat que les autoritats es van personificar en el lloc després de l'esclat del volcà Cumbre Vieja i van desallotjar el lloc. Els veïns no van poder tornar a casa seva a recollir les seves pertinences ni cap altra cosa.

La zona ha estat devastada per les constants desgràcies. Fa uns mesos van patir un incendi i una calitja que van acabar amb l'esforç i treball dels cultius. A més, aquest nou succés ha deixat la zona arrasada.

«Molts diem que són les set plagues, que devem haver estat molt dolents en una altra vida» va relatar molt afectat. Malgrat tots els avisos, afirma que no estaven preparats per al succés i la repercussió que està tenint.

Els moviments sísmics tampoc han cessat i des de l'esclat s'han repetit constantment. Unes condicions naturals molt adverses que estan generant una gran commoció a escala local i nacional.

Esperem que l'activitat volcànica cessi com més aviat millor i no s'hagin de lamentar més perdudes materials ni personals.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.