Localitzen a Hawaii un dels taurons blancs més grans de la història

L’animal va ser vist a prop de la costa de l’illa d’Oahu. Fa sis metres de llargària i és molt semblant a l’exemplar més llarg vist mai, anomenat ‘Deep Blue’ i trobat a Mèxic

L’home encara està lluny de conèixer tots els tresors que amaga la natura i sovint es troben noves espècies o exemplars de plantes, animals o fauna marina que ens deixen amb la boca oberta. Aquesta vegada a estat a Hawaii, als Estats Units, on s’ha localitzat a un dels taurons blancs més grans vistos mai als mars i oceans del nostre planeta.

En concret, ha estat a l’illa d’Oahu de l’arxipèlag hawaià on ha estat vist aquest exemplar femella de tauró blanc, que fa sis metres de llarg, pesa dues tones i mitja i es calcula que té uns 50 anys.  Un grup de bussejadors de l’equip de recerca ‘One Ocean Diving’ va trobar l’animal mentre observaven uns taurons tigres que es van dispersar per l’aigua quan va aparèixer aquest gran tauró.

De fet, aquest exemplar té unes mides similars a les del tauró blanc més gran vist fins ara per l’home, que va ser descobert a l’illa de Guadalupe, a Mèxic, i ha estat objectiu d’alguns estudis. Aquell exemplar va ser batejat amb el nom de ‘Deep Blue’ i, fins i tot, té el seu propi compte de Twitter.

Els grans taurons blancs a Hawaii, un fenomen força estrany

Es dona la circumstància que aquesta troballa és força peculiar, ja que a Hawaii els albiraments de grans taurons blancs no són habituals degut a l’aigua massa calenta que hi ha a la zona de l’arxipèlag. La caça de taurons per aconseguir les seves aletes és, malauradament, freqüent en una zona que no compta amb lleis per protegir aquests animals.

En aquest sentit, ‘One Ocean Diving’ estudia el comportament dels taurons i intenta ensenyar a les persones com s’ha d’interactuar amb aquests animals. Una educació que posen com a base pera  conscienciar a la població i intentar reduir les morts d’exemplars per culpa de la mà de l’home.

  • També et pot interessar: Mor el cargol George de Hawaii, l’últim exemplar de la seva espècie