Imatge d'un sanitari mentre prepara una dosi de la vacuna contra la Covid-19

Hipra preveu produir 400 milions de dosis de la seva vacuna contra la Covid el 2022

Es tracta d'una vacuna de proteïna recombinant que s'ha dissenyat per optimitzar-ne la seguretat i induir una potent resposta immunitària neutralitzadora del virus

L'empresa Hipra, situada a Amer (Girona), preveu produir 400 milions de dosis de la seva vacuna contra la covid-19 durant el 2022, segons ha informat la companyia amb motiu de la visita, aquest divendres, del president del Govern central, Pedro Sánchez.

Esperen poder engegar la producció a l'octubre

Es tracta d'una vacuna de proteïna recombinant que s'ha dissenyat per optimitzar-ne la seguretat i induir una potent resposta immunitària neutralitzadora del virus. A més, es conservarà entre 2 i 8 graus, la qual cosa en facilitarà la logística i distribució.

Durant la visita, Sánchez s'ha reunit amb la direcció de l'empresa per seguir de primera mà els avenços en la recerca de la vacuna contra la covid-19, assaigs clínics de la qual es preveu que comencin el juny.

S'espera que els assaigs clínics culminin amb èxit per engegar la producció a l'octubre, amb l'objectiu de comercialitzar-la a final del 2021 atenent les autoritzacions oportunes.

Es preveuen 400 milions de dosis de la vacuna l'any 2022

Segons les projeccions actuals d'Hipra, es preveuen 400 milions de dosis l'any 2022, i el 2023 se'n podrien produir 1.200 milions. Compta amb un model d'organització singular, perquè controla internament tots els processos de la cadena de valor, que li genera un 'know-how' únic i la posiciona com un referent en la recerca, producció i comercialització de vacunes.

El projecte d'Hipra compta amb el suport de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), a més dels ministeris de Sanitat, Indústria i Ciència i Innovació. En aquests moments, Hipra també està duent a terme una línia de recerca en col·laboració amb l'Hospital Clínic de Barcelona per desenvolupar una vacuna contra la covid-19 basada en l'mRNA del virus.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.