Salut Pública investiga tres brots de legionel·losi declarats a Catalunya

S'han produït durant les darreres setmanes als municipis de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès

El Servei de Salut Pública investiga tres brots de legionel·losi que s'han produït durant les darreres setmanes als municipis de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat del Vallès, a la comarca del Vallès Occidental. Tant la investigació epidemiològica com l'ambiental s'han iniciat al mateix dia que s'han detectat, recollint la informació necessària per delimitar on han pogut contagiar-se els afectats i duent a terme inspeccions a les instal·lacions de risc. 

S'han detectat un total de tres brots de legionel·losi al Vallès Occidental

De moment els resultats són negatius, si bé en queden de pendents per analitzar. Com a mesura cautelar, s'ha ordenat la neteja i desinfecció de tots els circuits implicats en la investigació.

A Castellbisbal s'han detectat cinc malalts de legionel·losis, que havien iniciat símptomes entre el 10 de març i l'1 d'abril. Tots han requerit hospitalització i ja han estat donats d'alta a domicili. Són tres homes i dues dones, d'entre 55 i 98 anys.

Pel que fa a Sant Cugat del Vallès s'han detectat 3 afectats, que havien iniciat símptomes entre el 30 de març i l'1 d’abril. Igual que a Castellbisbal, han requerit hospitalització i han estat donats d'alta. Els malalts eren dos homes i una dona amb edats compreses entre els 69 i els 87 anys.

Finalment, a Rubí s'han notificat un total de cinc malalts que havien iniciat símptomes entre el 27 i el 30 de març; quatre d'ells van requerir ingrés hospitalari i, a data d'avui només un cas està hospitalitzat. Els afectats són tres homes i dues dones d'entre 44 i 88 anys.

No descarten que apareguin més afectats en els pròxims dies

No es descarta que puguin aparèixer més afectats al llarg dels pròxims dies, atès que el període d'incubació de la malaltia pot ser fins a catorze dies, si bé fa més d'una setmana que no es detecta cap malalt relacionat amb aquests municipis.

Paral·lelament, s'han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d'investigació ambiental, i s'ha informat a tots els centres hospitalaris de la zona.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari