El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, enmig del seu discurs

La petició de JxCat a Pere Aragonès i ERC: «Que ho facin millor»

Elsa Artadi ha reclamat al Departament de Salut i al vicepresident del Govern que expliquin millor les canvis en les restriccions

Nova confrontació entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya. Tot i compartir govern en funcions i negociar un possible nou executiu, els dos principals partits independentistes al Parlament continuen tirant-se els plats pel cap. Un nou capítol de la disputa entre tots dos partits l'hem viscut aquest divendres, quan la vicepresidenta dels juntaires, Elsa Artadi, ha retret al Departament de Salut i al vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, la manera en la qual informen sobre els canvis de restriccions per frenar la pandèmia.

Tot i trobar-se periòdicament en les trobades de Govern i també en reunions del Procicat i en rodes de premsa per anunciar canvis en les restriccions, JxCat no ha dubtat a carregat contra Vergés i Aragonès. I és que Artadi ha reclamat més i millors explicacions sobre els canvis de criteri en les mesures per aturar la pandèmia. En una roda de premsa, la vicepresidenta dels juntaires ha assenyalat que en aquests moments de la pandèmia hi ha «cansament» de la ciutadania i que s'ha de millorar en com es fan les explicacions.

Artadi també ha defensat que, en el cas que es passi a un confinament de regions sanitàries o vegueries, altra banda, es donaria més oxigen per salut mental de la ciutadania i faria més fàcil el compliment estricte d'altres mesures. A més, també ha reivindicat un «salconduit cultural» i ha demanat «flexibilitat» i no tractar tothom de la mateixa manera.

Després que el Departament de Salut hagi anunciat que es manté el confinament comarcal a partir de dilluns que ve, Junts, que forma part del govern de coalició, ha reclamat a ERC que es donin més explicacions a la ciutadania. I és que, segons Artadi, hi ha hagut canvis de criteri. Segons justifica la vicepresidenta de Junts, en la primera desescalada de la pandèmia es va fer per àrees sanitàries i la situació actual és confinament comarcal, més restrictiu, i que, a més, té «molt  impactes» a la ciutat de Barcelona.

Tot i aquestes peticions, Artadi ha assegurat que JxCat atendrà les decisions de les autoritats sanitàries, les respectarà i hi donaran suport. Això sí, ha volgut subratllar també el «cansament» de la ciutadania. «Crec que hem de millorar com s'expliquen les coses i per què es fan els canvis», ha conclòs.

Segons Artadi, des de Junts es reconeix la «dificultat» de buscar equilibris, però ha defensat que s'ha de fer «més èmfasi» en la transmissió de la informació a la ciutadania i no tractar tothom de la mateixa manera. En aquesta línia, ha reclamat «flexibilitat», que les mesures no siguin iguals per a tot el territori ni per a tots els sectors. I és que, segons Artadi, les inversions en seguretat que han fet els diferents sectors són diferents.