La consellera de Salut, Alba Vergés, intervé a la reunió de la Diputació Permanent del Parlament

L'exigència del Govern a Pedro Sánchez: «Nosaltres no podem»

La consellera de Salut, Alba Vergés, demana més «claredat» al govern espanyol

Aquest divendres, la consellera de Salut en funcions de la Generalitat, Alba Vergés, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han coincidit en un acte. Tots dos han visitat les instal·lacions de la farmacèutica Hipra, situada a Amer (Girona) i que actualment està treballant en dos vaccins contra el coronavirus. En aquesta trobada, la titular de Salut ha aprofitat per exigir diversos punts al cap de l'executiu central. Entre ells, han reclamat «més claredat» respecte a la campanya de vacunació i també la necessitat de «resoldre el conflicte polític» català.

Alba Vergés, ha exigit a Pedro Sánchez «més claredat» en l'estratègia de vacunació i més celeritat a l'hora d'aconseguir més dosis. La consellera de Salut en funcions ha assenyalat que, si la Generalitat pogués, «aniria a buscar» les vacunes a Europa, però «com que no podem, a nosaltres ens pertoca exigir a l'estat espanyol aquestes tasques, perquè la informació sigui clara i no estar a expenses de confusions com les limitacions d'edat», ha justificat.

A l'hora de reclamar mesures i accions al govern espanyol, Alba Vergés també ha traslladat a Pedro Sánchez la necessitat de «resoldre el conflicte polític català». En aquest sentit, la consellera en funcions de Salut ha explicat que el president del govern espanyol ha reaccionat amb «molta prudència».

Més enllà dels retrets a l'executiu català, Alba Vergés també ha volgut destacar que la campanya de vacunació a Catalunya continua en marxa i que, actualment, ja hi ha dos milions de persones vacunades.

La Covid no afluixa a Catalunya

Les dades de la pandèmia a Catalunya continuen mostrant un panorama no massa esperançador. I és que, la velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya, l'Rt, s'enfila a 1,39, quatre centèsimes més, mentre que el risc de rebrot puja a 360 (+14), segons el darrer balanç del Departament de Salut realitzat aquest divendres. En paral·lel, la incidència a 14 dies també puja i passa de 256,68 a 259,09. S'han declarat 1.712 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 578.429.

El 6,94% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu. S'ha informat de 3 noves morts, amb un total de 21.612 defuncions en tota la pandèmia. Hi ha 1.672 pacients ingressats als hospitals, 25 menys que en el balanç anterior, i 500 persones a l'UCI, 14 menys que fa 24 hores. Amb aquestes dades sobre la taula, doncs, el Govern ha apostat per mantenir les mesures restrictives a l'espera de l'evolució d'aquestes.