Ayuso, contundent amb els bars: «Deixem en pau la gent, ja hi ha prou prohibicions»

La presidenta en funcions de la Comunitat de Madrid titlla d'«ocurrència» la prohibició de fumar a les terrasses

Des de l'inici de la pandèmia, totes les mesures que s'han pres per intentar frenar la propagació del virus han representat diverses disputes entre els diferents partits polítics. Aquestes disputes s'han accentuat quan han coincidit amb una campanya o precampanya electoral. Va passar amb Catalunya el passat febrer i ho estem tornant a viure ara, a les portes de l'inici de la campanya electoral a la Comunitat de Madrid.

Isabel Díaz Ayuso, presidenta en funcions i candidata del PP als comicis madrilenys, s'ha consolidat des de fa mesos com una de les principals veus opositores al govern de Pedro Sánchez. I ara, a punt de començar la campanya per les eleccions del 4 de maig, els seus esforços per confrontar la seva visió amb la de l'executiu central s'han multiplicat. Una nova mostra l'hem tingut aquest divendres a Valdebebas, quan Ayuso ha alçat la veu per criticar una de les últimes mesures polèmiques del govern espanyol: la prohibició de fumar a les terrasses, independentment de si es manté la distància de seguretat o no.

«Deixem en pau la gent, que ja hi ha bastanta normativa», ha expressat la candidata popular a l'hora de parlar d'una mesura que no ha dubtat a qualificar d'«ocurrència». L'actual presidenta en funcions de la Comunitat de Madrid ha carregat contra la proposta del Ministeri de Sanitat, recordant que «hi ha un excés» de prohibicions i que, després «d'un any i escaig» de pandèmia, no s'ha d'aplicar «més reglament ni més normatives per confondre els ciutadans».

Isabel Díaz Ayuso critica que aquesta mesura «no està avalada per cap comitè d'experts», una cosa que «sol passar per part del Ministeri de Sanitat». Així doncs, la proposta de la candidata del PP a la presidència de Madrid és recordar a la gent que són necessàries «les distàncies, les vacunes, les mascaretes i la ventilació».

El Gremi de Restauració anuncia que recorrerà la prohibició de fumar a les terrasses

El Gremi de Restauració de Barcelona ha titllat d'«irresponsabilitat imperdonable» la proposta del Ministeri de Sanitat de prohibir el consum de tabac a les terrasses dels bars i restaurants. En un comunicat, l'organització empresarial afegeix que aquest plantejament no serà eficaç per lluitar contra la covid perquè «no hi ha evidència sobre la transmissió directa del virus a través del fum del tabac».

Per això, el Gremi ha demanat al Govern català que es desmarqui de la prohibició i confirmi que no endurirà les «ja de per si severes» restriccions a la restauració. El seu director general, Roger Pallarols, ha dit que «prohibir fumar a les terrasses només servirà per posar-los les coses una mica més difícils als restauradors».


Comentaris

envia el comentari