Foto d'arxiu del càlcul de la declaració de la renda

Hisenda manté el calendari i la campanya de la renda

La declaració començarà l'1 d'abril tot i el coronavirus

El ministeri d'Hisenda ha decidit mantenir l'inici de la campanya de la renda del 2019 previst per a l'1 d'abril. El departament ha publicat els models de declaració de l'IRPF i l'impost de patrimoni  del 2019, del qual el seu termini es manté entre l'1 d'abril i el 30 de juny, malgrat que una gran part dels tràmits administratius i tributaris s'han vist afectats per la crisi del coronavirus.

Novetats i simplicacions

Entre les novetats de l'esborrany hi ha la simplicació de la consignació dels immobles propietat del contribuent, que a partir d'ara figuraran en un apartat separat i únic en què caldrà indicar quin ús ha tingut cadascun durant l'exercici. A més, es facilitarà la declaració de la renda d'immobles que hagin estat en lloguer desglossant els conceptes necessaris per a fer els càlculs del rendiment net de capital, despeses a deduir i amortitzacions.

També s'ha simplificat la identificació del domicili fiscal del contribuent, de manera que també figurarà en un apartat separat, i la declaració de rendiments d'activitats econòmiques d'estimació directa. Aquestes modificacions tenen com a objectiu reduir, també, les càrregues fiscals indirectes, millorar l'assistència al contribuent i assolir una administració tributària més eficient.