Hisenda retalla sense avisar la paga extra de desenes de milers de pensionistes

No han rebut cap mena d'avís ni notificació

Imatge d'una mà d'una persona gran i diverses monedes d'euro
Milers de pensionistes s'han trobat amb una retallada de fins a 400 euros a les seves nòmines  | Pixabay

Hisenda ha retallat per sorpresa la paga extra de 75.000 pensionistes espanyols després d'un canvi de criteri que ha endurit l'aplicació dels descomptes a l'import total de la prestació quan els beneficiaris estan afectats per embargaments, segons ha informat aquest dimecres el Ministeri de Seguretat Social.

Aquests canvis de criteri no havien estat notificats. Per aquest motiu, milers de pensionistes s¡han trobat avui amb una retallada a la nòmina de fins a 400 euros sobre la quantitat que, en un principi, anaven a rebre de la Tresoreria de la Seguretat Social. El canvi de criteri s'ha produït a la Direcció General de Tributs, que ha aplicat retencions en quantitats inferiors a les que ja s'anaven aplicant prèviament en aquestes restriccions.

Fonts de la Seguretat Social han explicat a 'El Mundo' que «en els mesos de paga extra s'estava endurint menys del que la direcció general de tributs diu ara que s'ha de descomptar. Així que els qui tinguin embargada part de la pensió aquest mes, alguns, cobraran menys». A més, des del ministeri expliquen que aquesta reducció de la prestació s'aplicarà només a la paga extraordinària del mes de desembre. D'aquesta manera, els pensionistes afectats poden estar tranquils perquè al gener cobraran la quantitat habitual.

Les mateixes fonts defensen que el canvi de criteri de la política d'embargaments està subjecta a les normes tributàries d'Hisenda, i que aquestes retencions no s'apliquen a les pensions que estiguin per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Expliquen també que «amb el canvi de criteri, amb l'extra sí es fa i el pròxim mes no es farà. Nosaltres apliquem les normes tributàries».

Canvis a les pensions el 2021

A partir del pròxim any està previst que hi hagi canvis substancials al sistema de pensions espanyol, després de l'aprovació d'una reforma de les pensions al Congrés dels Diputats el passat divendres, 20 de novembre. Es preveu que s'introdueixi a Espanya uns 'plans de pensions complementaris' que fins ara no s'havien utilitzat molt al nostre país. El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ja ha donat alguns detalls que fan entreveure que aquests canvis seran els més importants pels pensionistes a partir del pròxim any.

Un dels punts més importants serà impulsar els 'plans d'ocupació' que servirien com a complement a les pensions públiques, i que estaran sustentats «en el marc de la negociació col·lectiva» i per les empreses. Fins ara, a més de les pensions públiques, el pla de pensions complementari més habitual al nostre país és el pla de pensions individual, del que ja participen fins a 7,5 milions d'espanyols. En canvi, només 2 milions participen en els plans d'ocupació, i això és el que es vol impulsar a partir del pròxim any.

Està previst que a Espanya s'apliquin models de plans d'ocupació similars als de la resta de països europeus, que estan supervisats per una agència sotmesa al control parlamentari i es basen en un sistema de plans de pensions oferts de manera automàtica per les empreses.

Segons aquest model, les empreses descomptarien una part del sou dels treballadors tots els mesos, i aquests diners anirien a parar a un fons d'estalvi. Els treballadors no estan obligats a acceptar aquest plan, però en altres països com el Regne Unit fins al 90% dels treballadors decideixen fer-ho. En altres casos, els bancs s'emporten menys comissions per la gestió d'aquests plans de pensions perquè es tracta de negociacions col·lectives i no individuals, com passa a Espanya.

Una altra mena de plans de pensions que es podrien implementar a Espanya seria un semblant a les Entitats de Previsió Social Voluntària (EPSV) que existeixen al País Basc. Aquestes entitats desenvolupen un complement voluntari a la pensió i ofereix avantatges fiscals als treballadors. En aquest cas, el tipus de plans no se cenyeixen únicament a les pensions, sinó que es poden aplicar també per altres objectius.

L'existència d'aquesta mena de plans fa que al País Basc estigui més estès l'ús de plans d'ocupació, que a Espanya representen un 20% del total i a Euskadi un 40%. 485.000 treballadors estan inscrits en aquests plans a la regió, en comparació amb els 650.000 que participen en plans de pensions individuals, una diferència molt menor de la que hi ha a nivell estatal: 7,5 milions en pensions individuals i 2 milions en plans d'ocupació.


Comentaris

envia el comentari