Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona contenta i de fons una persona subjectant un gat

Ho diu la nova llei: el nombre màxim de gats que pots tenir a casa a Catalunya

Pren nota del nou límit de gats a la llar o et multaran

La nova Llei de Benestar Animal del govern està generant una infinitat de dubtes entre la població i només falten uns dies perquè sigui vigent al nostre país. Exactament, serà el pròxim divendres 29 de setembre quan entri en vigor d'una vegada per totes.

Des que s'aprova aquesta llei la primavera passada, els propietaris de les mascotes encara no saben gaire bé com afrontar aquests canvis substancials. Han estat nombrosos, en diversos aspectes, sobre la manera com han de cuidar els seus animals preferits a casa seva, entre altres punts.

A l'article d'avui, ens centrarem en certs aspectes d'aquesta nova llei. Uns que limiten, en certa manera, tenir a casa nostra gats i altres animals de companyia.

La Llei de Benestar Animal limita el nombre de gats a la llar

El que més pot incidir negativament en els propietaris d'aquests animals és imposar un límit de quantitat de mascotes permeses en una casa particular. El cert és que, segons aquesta Llei de Benestar Animal, el nombre d'animals que es poden tenir dins de l'habitatge no podrà ser superior a cinc.

Això sí, sempre podem tenir una excepció i no serà una altra aquella que versa sobre una autorització dels serveis municipals. A més, tant per als gats com per a la resta de mascotes, el tema de l'enduriment de les sancions per maltractament animal serà més que perseguit per aquesta llei.

Muntatge d´un gat i un home dient que no amb el dit
Com a màxim, podràs tenir cinc gats a casa | Pexels, Minerva Studio

Com a propietari de les teves mascotes, podràs tenir cinc gats a casa com a màxim

I és que si no ens adonem de la pèrdua o robatori d'una mascota en només dos dies, això es tractarà com un abandonament. Així les coses, la multa en qüestió que rebrà aquest propietari és gens menyspreable. La quantitat que hauria de pagar és de 50.000 euros.

Per acabar-ho d'adobar, l'abandonament que faci perillar la vida del gat o una altra mascota podria provocar la pena d'uns sis mesos de presó. A més, també s'imposaria una sanció d'un a tres mesos de feines en benefici de la comunitat.

Muntatge d´un gat petit i una rodona amb una veterinària agafant un gat
Et multaran si sobrepasses el nombre de mascotes permeses a casa | Getty Images, Pexels

Si malauradament l'animal acabés perdent la vida, aquestes penes de presó es podrien augmentar fins als dos anys de presó. I has de tenir molta cura, perquè podrien arribar fins a dos anys i mig si hi ha agreujants.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Les novetats principals de la Llei de Benestar Animal que entra en vigor el 29S

D'altra banda, del que s'ha parlat més últimament és d'aquest curs de formació obligatòria que han de passar els amos d'alguns gossos . Parlem dels que sobrepassin unes característiques d'edat i de pes. Si no poden completar amb èxit aquest curs, aquest gos se'l considera potencialment perillós.

A més, es demana també una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi els possibles danys a tercers. Ha de ser una assegurança de pes perquè pugui pagar aquestes despeses provocades per qualsevol tipus d'incident.

Per si no n'hi hagués prou, amb la Llei de Benestar Animal del govern augmenta aquesta llista de mascotes que estan prohibides a les cases i imposa certes restriccions.

Un animal estarà permès en cas que tingui uns requeriments fisiològics o ecològics que no siguin difícils d'emprendre sempre que la seva presència no repercuteixi en cap risc per a les persones de l'entorn.

Resumint, caldrà anar de mica en mica desgranant tots els punts més importants d'aquesta nova llei que ha arribat per quedar-se. O, almenys, aquest és el desig del govern, una llei que especialment va ser impulsada per Podemos fa un temps considerable i que ja s'ha fet realitat.