Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un pare amb els seus fills a coll d'esquenes

Un home descobreix per un error que té 48 fills després de donar la seva esperma

A més, el donant ha descobert que cinc d'aquests fills són germans de la mateixa família

Encara que els bancs d'esperma fan un control exhaustiu dels donants, les donacions són anònimes. Ells desconeixen qui és la persona que ha rebut la seva mostra i elles no saben qui és l'home que les ha donat.  

No obstant això, una fallada informàtica en la base de dades d'un banc ha revelat la informació personal dels individus que han donat els seus espermatozoides a l'estat de Queensland, Austràlia, tal com han revelat des del diari 'Courier Mail'. 

Un error que ha suposat que les identitats dels donadors i les de les receptores hagin quedat al descobert i que, per tant, les dones que han rebut el semen sàpiguen qui és el pare biològic dels nens i que els homes puguin esbrinar quants fills tenen i els qui són les mares. 

Descobreix que té gairebé 50 fills i que 5 ells són de la mateixa família

Ha estat així com un surfista australià «ros i d'ulls blaus», del qual no ha transcendit el seu nom, ha descobert que, fruit de les seves constants donacions al banc d'esperma de Queensland, ha estat el progenitor de 48 nens sense saber-ho. L'esportista no només ho ha sabut gràcies a la fallada informàtica en la base de dades que té gairebé 50 fills, sinó que a més cinc d'ells han estat concebuts en la mateixa família. 

Tot i que els bancs d'esperma no atorguen les dades rellevants i privades sobre els donants a les persones que reben el semen, sí que els donen a conèixer el número de donant. 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

D'aquesta manera, i gràcies a l'error informàtic en la base de dades, Shannon i Lisa Ashton han pogut saber que el pare dels seus cinc fills, d'entre 1 i 15 anys, és aquest surfista australià «ros i d'ulls blaus» que compta amb una cinquantena de fills i que, per tant, tots els seus plançons són germans biològics. 

«Vam fer la nostra pròpia recerca sobre el donant i em va sorprendre que hagués estat pare de 48 anys, però la veritat és que no podríem estar més contents amb la nostra família», han explicat a 'Courier Mail'. 

Les famílies van triar a aquest donant per les seves destacades característiques: ros, ulls blaus i esportista. I els Ashton han assegurat que gràcies a això tots els seus «fills han sortit molt esportistes». 

Il·legalitat de les donacions

Encara que no ha arribat a transcendir el nom dels donants i el cas d'aquest esportista ha estat el més notori per la gran quantitat de bebès que porten els seus gens, ja que s'ha convertit, i amb diferència, en el progenitor del major nombre de petits nascuts d'un mateix donant al país, la premsa local no ha dubtat a destacar la il·legalitat d'aquestes paternitats. 

Això es deu al fet que a Austràlia el nombre de donacions d'esperma estava limitat a 20 famílies en el 2000 i ara a 10, i l'habitual és planificar aquestes donacions perquè hi hagi milers de quilòmetres entre els 'germans'. No obstant això, en aquest cas s'ha demostrat que no només cinc són germans, sinó que a més diversos dels nens resideixen en barris pròxims. 

Alguna cosa que ha fet saltar totes les alarmes, perquè la proximitat entre ells pot suposar que creixin les possibilitats que es relacionin entre si, que tinguin relacions sentimentals i que puguin tenir fills. A més, el banc d'esperma garanteix l'anonimat del donant fins que els nens compleixen almenys 18 anys i solo s'ha de revelar en el cas que ells vulguin conèixer la identitat del seu pare biològic.