Imatge de l'home que es va endur la petita Amèlia per error

L'home que es va endur a la petita Amèlia per error: «Em sento amb el deure de demanar disculpes»

Els fets van tenir lloc aquest dimecres

«Vaig agafar la nena i vaig marxar». Són les paraules de l'home que, presumptament per confusió, va anar a buscar a l'Amèlia a l'escola pensant-se que era la seva filla però en realitat era una altra nena. En declaracions a Telecinco, reconeix que es va equivocar: «Vaig agafar aquella nena que no era la meva i em sento amb el deure de demanar disculpes». Els fets van tenir lloc a Calella i la nena va ser trobada a Tordera.

L'home feia dos anys, per problemes judicials amb la seva exparella, que no veia a la seva filla, de la mateixa edat i de nom Amèlia. En arribar a l'escola a les 16.00 hores de la tarda va preguntar per la nena i una professora suplent li va entregar la petita Amèlia. Alhora, mitja hora més tard van arribar els veritables pares i quan la van anar a buscar es van adonar que no hi era. 

Va ser en aquest moment quan va començar una recerca que va implicar cossos policials i administracions locals, des d'on també es va difondre a les xarxes socials un prec per buscar la nena al costat de la seva fotografia.

L'home explica que van anar a casa i que inclús la seva altra filla, més gran, va indicar que la petita Amèlia «estava molt canviada» però l'home, després de dos anys sense veure-la, va pensar que potser havia canviat. Per tot plegat, assegura que van berenar i van «fer una tarda normal» fins que es van assabentar de tot el confús succés. Un error que recordarà tota la vida.

 

Els Mossos denuncien l'escola i l'home

Els Mossos d'Esquadra denunciaran l'escola de Calella que va entregar la nena a l'home que no era el seu pare. La denúncia es cursa per entregar un menor a una persona sense consentiment dels tutors legals, en aquest cas els seus veritables pares. Pel que fa a l'home, la policia l'ha denunciat per sostracció de menors.

En aquest cas no se'l denuncia per la confusió, sinó perquè la intenció d'aquest individu de 53 anys era endur-se la seva filla de debò, fet que tenia vetat per una qüestió de custòdia legal.