La Comunitat Valenciana anuncia el confinament perimetral

Pla tancat d'una dona fent-se una prova PCR
Ximo Puig ha anunciat, finalment, el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana | ACN

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana des del migdia d'aquest divendres, una mesura que s'adopta durant set dies en què la població no es podrà sortir ni entrar de l'autonomia però podrà moure's entre municipis, comarques i províncies.

Així ho ha avançat en una roda de premsa juntament amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la qual ha recalcat que s'adopta aquesta decisió «per a reforçar l'estratègia de prevenció» contra el coronavirus; per «solidaritat» amb la resta de territoris que estan «pitjor que nosaltres»; davant la «inacció i confusió que estan generant alguns governs» i per a evitar haver de dur a terme «mesures més dràstiques per a la vida social de les famílies i treballadors».

«No volem anar a pitjor, som a temps d'evitar l'avanç de la pandèmia», ha manifestat Puig, qui ha apuntat que les excepcions a aquest confinament seran anar al treball, al metge, a la residència habitual, estudiar o a cuidar dependents.

Gairebé una setmana del toc de queda

Puig va advertir ahir que el govern valencià no descartava prendre noves mesures en localitats amb un «índex de major agressivitat del virus». Així ho va indicar Puig en declaracions als mitjans abans d'assistir a un acte en el Centre del Carme de València, on va recordar que la Comunitat Valenciana «es troba en una situació complicada» que requereix «estar permanentment observant el que passa».

També va ressaltar la ratificació per part del Tribunal Superior de Justícia del toc de queda implantat la setmana passada i l'estat d'alarma, per la qual cosa va avançar que el Consell utilitzaria «tots els mecanismes» per fer-les realitat. «Ara tenim garanties legals», ha agregat.

El toc de queda, paral·lelament, està aplicat des del passat diumenge, 25  d'octubre, restricció que impossibilita la mobilitat nocturna —des de les 00.00 hores fins a les 06.00 hores— i que va entrar en vigor a les 01.00 hores de la matinada per a tota la Comunitat Valenciana


Comentaris

envia el comentari