Simón no s'explica 1 de les mesures a Catalunya: «No hi ha hagut transmissions»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries considera que «no es pot estigmatitzar a un sector que ho està fent molt bé»

Fernando Simón en primer pla amb les banderes espanyola i europea al darrere
Fernando Simón ha reconegut que hi ha transmissió comunitària de la Covid-19 a Espanya | cedida

El director del Centre de Coordinació d'Alert's i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha descartat de moment el tancament de cinemes i teatres a causa de la pandèmia de coronavirus i ha alertat que «no es pot estigmatitzar a un sector que l'està fent molt bé».

«No podem estigmatitzar o culpabilitzar a un sector que està fent les coses molt bé i on no s'ha detectat pràcticament cap risc específic de transmissió concreta», ha assenyalat Simón en roda de premsa per a informar de l'evolució de la COVID-19, en el Ministeri de Sanitat, en ser preguntat sobre aquesta possibilitat.

«Això no vol dir que algun moment no hagi de fer-se, però ara tal com anem a Espanya potser no millorarà la transmissió substancialment, i el que s'ha de fer és que aplicar les mesures que s'estan aplicant bé. No cal aplicar sempre mesurades de manera reactiva al que facin i diguin altres països», ha conclòs.

En aquest sentit, ha recordat com a Espanya, igual que a les escoles, als cinemes i teatres s'estan prenent mesures de control i prevenció de riscos «molt importants». A més, ha apuntat que el tancament d'aquests centres culturals no es deu al «risc de contagi» associat a ells.

«És pels riscos associats a les entrades i sortides d'aquests espectacles i al postcine i posteatre. La gent, una vegada que va al teatre o al cinema, no es recull directament a casa, sinó que s'ajunten i se'n van als bars i això interessa no afavorir-ho», ha conclòs.

Les UCI podrien col·lapsar, segons Simón

Paral·lelament, Simón va advertir ahir dimecres, 29 d'octubre, que diverses comunitats autònomes es troben per sobre del 40 per cent d'ocupació de les unitats de vigilància intensiva (UCI), la qual cosa està posant en «una situació realment molt crítica a algun hospital».

«No estem encara en situació de col·lapse, però sí que tenim una pressió molt important, amb una situació realment molt crítica en algun hospital. En alguns hospitals, a més, s'està posant en qüestió el funcionament rutinari, reduint gran part de l'activitat programada», ha reconegut l'epidemiòleg del Ministeri de Sanitat en roda de premsa aquest dilluns.


Comentaris

envia el comentari