Imatge d'un establiment dels restaurants Viena

La restauració de Barcelona xifra en 180 milions les pèrdues d'un mes de tancament

El Gremi considera insuficients els 90 milions que la Generalitat ha posat sobre la taula

El Gremi de Restauració de Barcelona afirma que el sector necessitaria 180 milions d'euros per compensar les pèrdues d'un mes de tancament. Amb les últimes mesures decretades pel Govern el Gremi argumenta que «s'està enterrant la reactivació de les empreses i el futur de Catalunya com a societat avançada». També opinen que clausurar bars i restaurants no ha donat resultat, ja que, segons ells, «la transmissió s'ha produït en àmbits de socialització il·legals o no recomanats».

Roger Pallarols, director del Gremi, ha lamentat que «el Govern deia que només serien 15 dies i que serviria per salvar la campanya de Nadal: prorrogar la mesura implica donar el Nadal per perdut». «La Generalitat és un vaixell que ha perdut el rumb; la ciutadania i les empreses som presoners d'una tripulació inexperta i sobrepassada per la gravetat de la situació», ha denunciat Pallarols.

Tremosa defensa les restriccions per evitar un tancament total a Catalunya

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha defensat les noves restriccions com un intent de doblegar les corbes de contagi i evitar un tancament «total, per més temps i molt més dolorós». En la seva intervenció a la Comissió d'Empresa i Coneixement del Parlament, el conseller ha assegurat que l'objectiu del Departament és reobrir tanta activitat com es pugui «com més aviat millor».

La Conselleria destinarà 40 milions més als establiments de restauració i estètica per fer front a les noves restriccions. Aquest dijous, s'han admès les primeres 14.000 sol·licituds per rebre les ajudes per a aquests sectors, després que una incidència tècnica impedís demanar-les aquest dimecres.

Lucas Ferro (CatECP) ha dit al conseller Tremosa que cal «coordinar esforços», i pensar què fer amb els costos de subministrament d'algunes empreses tancades: «Quan algú tanca la persiana no pot tenir costos estructurals, ha de poder tancar a zero», ha subratllat el diputat dels comuns. Ferro també ha preguntat al consell com afecta la interinitat de la Generalitat a la situació de pandèmia, sobretot perquè el Govern en funcions no pot aprovar un projecte de pressupostos.