Imatge d'un tren de Rodalia en l'estació de Sant Vicent del Raspeig Centre (Alacant)

Renfe canviarà o retornarà gratis els bitllets davant les mesures de restricció de mobilitat

Del març al passat juny, la companyia ha retornat gairebé 1 milió de bitllets als clients

Renfe facilitarà la devolució o canvi de bitllet de manera gratuïta a tots els viatgers que no tinguin el seu desplaçament adequadament justificat o no desitgin viatjar entre el 29 d'octubre i el 20 de novembre, tots dos inclusivament, davant els tancaments perimetrals adoptats per gran part de les comunitats autònomes de cara als pròxims ponts festius.

La companyia ha informat que aquesta mesura és aplicable a qualsevol bitllet per a serveis AVE, Llarga Distància, Avant o Mitjana distància Convencional, davant les mesures extraordinàries de restricció de mobilitat que s'estan generalitzant en tot l'àmbit nacional.

D'aquesta manera, els viatgers podran optar per la devolució de l'import íntegre del bitllet, sense despeses d'anul·lació, o per un nou bitllet per a una altra data sense despeses de canvi. Aquestes operacions es podran realitzar, dins del període de validesa dels bitllets, a través dels habituals canals de venda (www.renfe.com, taquilles d'estacions, agències de viatge, etc.).

Per als clients amb títols multiviaje d'AVE i Llarga Distància adquirits abans del 29 d'octubre de 2020, Renfe procedirà a una ampliació automàtica en 23 dies dels terminis de validesa i viatge per a tots els abonaments BonoAve i Bono Colaborativo en vigor.

Des del passat 3 d'octubre en què van començar les restriccions a la mobilitat a Madrid a conseqüència de la Covid-19, ampliades progressivament a altres comunitats autònomes i províncies espanyoles, Renfe ha retornat més de 6 milions d'euros als viatgers que han hagut d'anul·lar els seus bitllets. En total, Renfe ha retornat aquest mes més de 130.000 bitllets, la major part d'ells amb origen o destinació a Madrid.

Gairebé 1 milió de bitllets retornats del març al juny

D'aquesta manera, Renfe reafirma la seva responsabilitat i compromís amb la societat a través d'una política generalitzada de canvis i anul·lacions gratuïts i amb devolució de l'import íntegre dels bitllets anul·lats a tots els viatgers. Durant l'estat d'alarma aprovat a Espanya des del 14 de març fins al 21 de juny passats, Renfe va retornar gairebé un milió de bitllets als seus clients, per un import total de 38,5 milions d'euros, en una operació sense precedents per part de la companyia. El total acumulat en bitllets reintegrats als viatgers des de l'inici del confinament ascendeix a 45 milions d'euros.

Les mesures que les autoritats sanitàries han establert per a viatjar a Espanya durant les diferents fases de la pandèmia, i les mateix mesures adoptades per Renfe abans, durant i després d'embarcar a bord dels trens, estan permetent que el transport ferroviari es realitzi complint les condicions de seguretat i higiene, destaca la companyia.

Renfe ha rebut la certificació Aenor enfront de la Covid-19 per al transport de viatgers en els serveis d'Alta Velocitat, Llarga Distància i Avant, i manté una estreta coordinació amb les autoritats sanitàries per a evitar la transmissió del virus als trens.