Cues a Pertús i la Jonquera, 20 d'octubre de 2020

Cues a la Jonquera i el Pertús abans del nou confinament general de França

Emmanuel Macron anunciava aquest dimecres un nou confinament

El president de la república francesa, Emmanuel Macron, anunciava aquest dimecres un nou confinament de França per intentar frenar l'expansió de la Covid-19 que entrarà en vigor divendres. Davant aquest nou confinament general, s'han produït cues als establiments La Jonquera i El Pertús, segons ha informat el mitjà 'Hora Nova' i tal com es pot veure en les imatges.

Una situació que recorda a la del març, quan malgrat les recomanacions del primer ministre Jean Castex, qui va desaconsellar  viatjar a Catalunya pels rebrots, hi va haver un degoteig incessant de vehicles estrangers i una la circulació fluida en ambdós costats de la frontera.

De moment, el tancament és menys estricte que el del març passat i es mantindran les fronteres europees obertes. El màxim mandatari francès ha alertat en un missatge televisat adreçat a la nació que fa falta «una frenada brutal» als contagis a risc de col·lapsar el sistema sanitari si no es fa. Per això ha anunciat que durant les setmanes que duri el tancament es farà un esforç «massiu» i caldrà utilitzar una aplicació de rastreig de casos positius de coronavirus.

Aliments, tabac i alcohol

En el seu moment els visitants defensaven que les mesures de seguretat eren «les mateixes» i que mentre sigui possible anar d'una zona a l'altra no hi veien «cap problema». La majoria de compradors, com ha passat avui, s'hi van acostar per comprar aliments, però també tabac i alcohol, ja que aquest tipus de productes són més econòmics a l'Alt Empordà.

Carros de la compra ben plens, bosses amunt i avall i moviment als aparcaments de la Jonquera i el Pertús. Les recomanacions del primer ministres francès, Jean Castex, no van frenar els ànims dels compradors, els quals es van dirigir a buscar productes de tota mena als comerços catalans. Entre els més concorreguts, el tabac i l'alcohol, però també alimentació, drogueria i roba.