Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cues a Pertús i la Jonquera, 20 d'octubre de 2020

Cues a la Jonquera i el Pertús abans del nou confinament general de França

Emmanuel Macron anunciava aquest dimecres un nou confinament
Cues a Pertús i la Jonquera, 20 d'octubre de 2020
Cues a El Pertús i la Jonquera abans del nou confinament general que iniciarà França | Àngel Reynal (Hora Nova)

El president de la república francesa, Emmanuel Macron, anunciava aquest dimecres un nou confinament de França per intentar frenar l'expansió de la Covid-19 que entrarà en vigor divendres. Davant aquest nou confinament general, s'han produït cues als establiments La Jonquera i El Pertús, segons ha informat el mitjà 'Hora Nova' i tal com es pot veure en les imatges.

Una situació que recorda a la del març, quan malgrat les recomanacions del primer ministre Jean Castex, qui va desaconsellar  viatjar a Catalunya pels rebrots, hi va haver un degoteig incessant de vehicles estrangers i una la circulació fluida en ambdós costats de la frontera.

De moment, el tancament és menys estricte que el del març passat i es mantindran les fronteres europees obertes. El màxim mandatari francès ha alertat en un missatge televisat adreçat a la nació que fa falta «una frenada brutal» als contagis a risc de col·lapsar el sistema sanitari si no es fa. Per això ha anunciat que durant les setmanes que duri el tancament es farà un esforç «massiu» i caldrà utilitzar una aplicació de rastreig de casos positius de coronavirus.

Aliments, tabac i alcohol

En el seu moment els visitants defensaven que les mesures de seguretat eren «les mateixes» i que mentre sigui possible anar d'una zona a l'altra no hi veien «cap problema». La majoria de compradors, com ha passat avui, s'hi van acostar per comprar aliments, però també tabac i alcohol, ja que aquest tipus de productes són més econòmics a l'Alt Empordà.

Carros de la compra ben plens, bosses amunt i avall i moviment als aparcaments de la Jonquera i el Pertús. Les recomanacions del primer ministres francès, Jean Castex, no van frenar els ànims dels compradors, els quals es van dirigir a buscar productes de tota mena als comerços catalans. Entre els més concorreguts, el tabac i l'alcohol, però també alimentació, drogueria i roba.