Cristòbal, l'home de Manresa que ha rebut una trucada del papa Francesc

«Jo era al cotxe i em va trucar el papa de Roma» | «Vaig estar a punt de no agafar-lo perquè em va trucar des d'un número ocult»
montero i papa francesc
Cristòbal Montero, voluntari d'un convent de Manresa, va rebre la trucada del papa Francesc | Cedida

El passat dimecres, 26 de juny, el programa radiofònic 'Islàndia' de RAC1 va donar a conèixer la història de Cristóbal Montero, un home manresà de 64 anys que va rebre la sobtada trucada del papa Francesc. Durant la tarda del 14 de juny, vora les 7, Montero conduïa pel centre de Manresa i va rebre la misteriosa trucada. «Jo era al cotxe i em va trucar el papa de Roma», recorda declarant que va estar «a punt de no agafar el telèfon perquè el número era ocult».

  

Un no rep la trucada d'una eminència religiosa així com així, és clar. La veritat és que el papa Francesc va rebre una carta de Cristóbal, per part de Sor Lucia Caram, on explicava la seva vida. Actualment, Montero, andalús i fill d'un guàrdia civil, viu a Manresa, està casat i té dos fills i quatre néts.

 

El voluntariat que va canviar Cristòbal per sempre

Però el que segurament va cridar l'atenció del pontífex és que Montero, que es considera a ell mateix «un pecador» en tota regla, exerceix de voluntari en un convent de la capital del Bages, concretament, el convent de Santa Clara. Allà atén trucades, «fa de porter», i s'encarrega d'escoltar i acollir «els més pobres i els que més pateixen». «Qui anava a dir a un pecador com jo que ara estaria tot el dia en un convent ajudant la gent», explica a Albert Om en l'entrevista.

 

Una nova vida, dedicada a ajudar els més necessitats

Fent memòria, Montero recorda que va valorar la situació en què es trobava —«tirat al sofà i fent l'idiota en els bars amb els col·legues»— i, llavors, va decidir, sense cap dubte, ajudar els més necessitats. Ara, considera que ha trobat el «seu camí» i pot dir que ha rebut la trucada i l'atenció del seu «exemple a seguir».

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari