L'Estat continuarà amb el control financer de la Generalitat

Així serà mentre el Govern «continuï fent afirmacions desafortunades»

María Jesús Montero, ministra d'Hisenda en funcions
Montero, ministra d'Hisenda en funcions, ha assegurat que no aixecaran el control financer dels comptes de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

La ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha afirmat que el govern espanyol no aixecarà el control financer reforçat dels comptes de la Generalitat mentre el Govern «continuï fent afirmacions desafortunades» sobre les seves intencions polítiques. Montero ha recordat les paraules de Torra, que va dir al Parlament l'endemà que el judici de l'1-O quedés vist per sentència: «Ho tornarem a fer perquè aquest país té clar el que vol, la independència».

L'Estat continuarà controlant les finances de Catalunya

Segons la titular d'Hisenda, «no hi ha oportunitat d'aixecar aquest control reforçat» mentre el president de la Generalitat digui que «tornaran a intentar la constitució d'un procésque s'està jutjant als tribunals». Montero ha argumentat que l'executiu espanyol ha de «garantir que els diners públics tinguin com a finalitat allò que la legalitat permet». Ho ha dit en una atenció als mitjans aquest dijous al matí després de la inauguració del Congrés Mundial de Zones Franques a Fira de Barcelona.

Montero s'ha mostrat oberta a negociar una reforma del sistema de finançament autonòmic que «revitalitzi» l'Estat del benestar i tingui l'objectiu que «els ciutadans siguin iguals visquin on visquin». «Hem de fer un esforç de consens, de diàleg i entendre la pluralitat d'Espanya», ha afirmat. Montero ha demanat desbloquejar la investidura per poder començar a abordar aquests temes.

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
El diàleg que s'el fotin per on vulguin. 15 lleis contra el canvi climá tic qu'ens han enfonsat, a la merda FEREM el que voldrem, lladres estafadors.

envia el comentari