Quim Torra declararà davant del TSJC per presumpta desobediència

El jutge rebutja arxivar la causa
Quim Torra ha tornat a demanar unitat a l'independentisme
Quim Torra ha tornat a demanar unitat a l'independentisme | CatalunyaDiari.cat

El magistrat instructor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Carlos Ramos deixa el president de la Generalitat, Quim Torra, a un pas de judici per desobediència a les ordres de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la retirada dels llaços grocs dels edificis de la Generalitat durant la campanya electoral.

 

Torra va negar-se a retirar la pancarta a favor de la llibertat dels presos

El jutge rebutja arxivar la causa, com demanava la defensa de Torra, i constata que els fets investigats podrien ser constitutius d'un delicte de desobediència o, subsidiàriament, de denegació d'auxili a l'autoritat competent. Obre ara el tràmit de deu dies perquè les parts presentin petició d'apertura de judici oral.

 

Quim Torra, amb la seva dona i els advocats, sortint del TSJC després de declarar dimecres
Quim Torra, amb la seva dona i els advocats, sortint del TSJC després de declarar el passat mes de maig | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, Quim Torra podria ser processat per un presumpte delicte de desobediència després de no haver obeït les ordres de la JEC en diverses ocasions durant el període electoral, quan li van ordenar reiteradament que retirés la pancarta que exigia la llibertat dels presos polítics i el llaç groc que havia penjat al balcó del Palau de la Generalitat. La decisió presa avui pel TSJC respon a la denúncia que la Fiscalia va presentar el passat 27 de març i la que també va interposar C's.

 

La JEC va ordenar al president que retirés la simbologia sobiranista dels edificis de la Generalitat i ho va fer, però dos dies més tard de la data límit que li havien donat i perquè l'organisme ho va demanar directament als Mossos d'Esquadra. Si finalment fos processat per desobediència, Quim Torra quedaria inhabilitat i hauria de deixar de ser el president de la Generalitat. 

 

També et pot interessar... Comentaris
Patricia García Ventura
Que problema tienen con los lazos, si los utilizasen ustedes ni los quitarían ni serían judicializados.

envia el comentari