Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'una habitació d'un hospital

Operen a un espanyol d'un càncer que no tenia i el deixen sense veu per sempre

Ningú es va adonar que no tenia càncer tot i haver-se sotmès ja a 33 sessions de radioteràpia i 3 de quimioteràpia

Imatge d'una habitació d'un hospital
Un hospital espanyol opera a un home d'un càncer que no tenia i el deixen mut per sempre| Pixabay

El 'Defensor del Paciente' ha explicat que un home ha denunciat a l'Hospital General Río Carrión de Palència per una possible negligència mèdica molt greu que el va deixar sense veu. Segons ha informat el 'Diario de Castilla i León', la víctima va ser diagnosticada de càncer de coll i li van donar dos anys de vida.

Arran d'aquí, el pacient va rebre 33 sessions de radioteràpia i 3 de químio, però el metge que l'atenia li va comunicar que el càncer no havia remès i que, si no s'operava, li quedarien com a molt dos anys de vida. L'home va decidir sotmetre's a aquesta intervenció, en la qual se li van extreure les cordes vocals i la laringe, de manera que l'home va perdre la seva veu.

Durant el postoperatori, després de realitzar-se els corresponents anàlisis, els metges es van adonar que el pacient no patia càncer de coll, però segons ha informat la presidenta del 'Defensor del Paciente', Carmen Flores, des del centre hospitalari no es va donar cap explicació als fets. Els denunciants no s'expliquen com els metges no van poder adonar-se abans de les 3 sessions de químio i de les 33 sessions de radioteràpia, a més de l'operació, que el pacient no patia càncer.

La víctima de la suposada negligència va posar la denúncia el passat 21 d'octubre davant el 'Defensor del Paciente', qui ja s'ha posat en contacte amb l'advocat de Castella i Lleó per estudiar el cas i dur a terme les accions pertinents.

Diversos casos de negligències en els hospitals de Castella i Lleó

Aquest cas no és l'únic que s'ha produït en els últims mesos, en el qual acusen hospitals de la regió castellanolleonesa de negligència. Fa uns mesos, el passat mes d'agost, Lydia Sainz-Maza, una dona de 48 anys, va morir d'un tumor després de mesos intentant aconseguir cita amb el metge en el Centre de Salut d'Espinosa de los Monteros (Burgos). Quan per fi va aconseguir el diagnòstic ja era massa tard.

A la província de Burgos, un altre cas similar va succeir, on Lídia, una pacient de 53 anys, va morir a conseqüència de dos tumors per als quals no va aconseguir cita presencial durant el confinament. En tots dos casos, les famílies denuncien que els centres sanitaris s'han 'oblidat' de la resta de patologies més enllà del coronavirus.

El cas es va repetir, aquest cop en un hospital de Valladolid, amb una pacient de 22 anys,  Lidia González, de Melgar de Fernamental (Burgos), va estar dos mesos esperant per aconseguir fer-se les proves i que li indiquessin un tractament, però va acabar morint a causa d'un tumor.