Un home es queda els 130.000 euros que una empresa li va transferir per error

L'acusat, un veí de Peníscola, afronta una petició de 4 anys i 9 mesos de presó

La Fiscalia demana 4 anys i 9 mesos de presó a un veí de Peníscola de 40 anys acusat de quedar-se més de 130.000 euros d'una empresa de Montsó l'any 2017. Segons el ministeri públic, l'home es va quedar primer amb 1.195,48 euros que l'empresa li va pagar per a una suposada reparació d'unes grues, sense que s'arribés a fer mai aquest servei. Després, la firma afectada li va ingressar per error 130.000 euros que l'acusat va transferir a altres comptes el mateix dia, abans que els afectats s'adonessin de l'errada. El judici del cas se celebrarà a l'Audiència Provincial de Lleida el pròxim 9 de juny.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons explica la Fiscalia en el seu escrit d'acusació, l'empresa afectada pels fets va contractar un servei de manteniment i reparació de grues a l'acusat per valor de 1.195,48 euros, que va pagar el 19 de juliol de 2017, tot i que mai va arribar a rebre el servei. Dies més tard es van adonar que la companyia de l'acusat havia estat declarada insolvent un mes abans i per tant, segons la Fiscalia, «és evident que quan l'acusat va rebre l'encàrrec, ja no tenia activitat i es va quedar amb els diners».

La Fiscalia demana pena de presó, multa i el retorn dels diners que es va quedar

«Per a més infortuni», explica l'escrit del ministeri públic, el 30 d'octubre de 2017, l'empresa de Montsó va transferir per error 130.000 euros a l'acusat, quan el que realment volia fer era una transferència al compte d'una altra empresa. Llavors, segons la denúncia, l'acusat va transferir els diners a diversos comptes, el mateix dia, tot i saber que aquells diners no eren seus. Quan els afectats es van adonar de l'error, el compte ja estava a zero i ni l'empresa ni el banc van poder anul·lar la transferència.

Davant tots aquests fets, la Fiscalia demana per a l'acusat un any i nou mesos de presó per un delicte d'estafa i tres anys de presó i una multa de 2.700 euros per un delicte d'apropiació indeguda. En aquest sentit, també sol·licita que l'acusat retorni a l'empresa els 131.195,48 euros que presumptament es va quedar.


Comentaris

envia el comentari