Diversos nens a l'entrada d'un centre escolar amb les seves motxilles a Figueres

Ja és oficial: El Govern posa data a l'inici del nou curs escolar

Les classes començaran el 13 de setembre i s'allargaran fins al 22 de juny del 2022

El curs escolar 2021/2022 començarà a Catalunya el dilluns 13 de setembre, per als alumnes d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, mentre que les classes dels cicles formatius de grau superior s'iniciaran una setmana després, el 20 de setembre. Així ho publica aquest dimecres el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que també estableix que la formació d'adults no començarà més tard del 20 de setembre i que les classes de les escoles oficials d'idiomes ho faran, a tot estirar, el 27 de setembre.

Pel que fa a les vacances escolars, les de Nadal seran entre el 23 de desembre del 2021 i el 7 de gener del 2022, mentre que les de Setmana Santa aniran de l'11 al 18 d'abril del 2022, mentre que el curs escolar acabar el 22 de juny del 2022, moment en què començaran les vacances d'estiu. Pel que fa als exàmens extraordinaris de l’ESO es realitzaran entre el 17 i el 22 de juny del 2022, mentre que les proves de primer de batxillerat i dels cicles formatius seran del 2 al 6 de setembre del 2022.

Les escoles catalanes tindran diversos dies festius durant el curs. La gran majoria estan determinats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del calendari laboral del 2022, als que cal sumar dues festivitats locals. En cas que un d'aquests festius locals sigui no lectiu, els centres educatius podran afegir-los als tres festius de lliure disposició.

González-Cambray defensa el model d'immersió lingüística a l'escola

El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, ha defensat aquest dimecres el model d'immersió lingüística a l'escola davant les crítiques dels grups parlamentaris de Ciutadans i el Partit Popular. Durant la seva primera intervenció en el ple del Parlament, el conseller ha assegurat que el sistema educatiu «no fa cap mena de discriminació» i que ha «funcionat bé» durant molts anys amb el català com a llengua vehicular.

D'altra banda, preguntat pel finançament de la xarxa d'escoles concertades, González-Cambray ha afirmat que no permetrà que hi hagi escoles sustentades amb pressupost públic que segreguin els seus alumnes.