Pla general d'una infermera mirant-se una màquina amb el filtre Seraph 100 després de ser utilitzat per filtrar la sang d'un pacient amb covid-19

Baixa la pressió hospitalària, però la velocitat de propagació torna a superar l'1

També puja el risc de rebrot, mentre que s'han declarat tres noves defuncions

Aquest dimecres, dia 2 de juny, el Departament de Salut de la Generalitat ha tornat a actualitzar les dades sobre la Covid-19 a Catalunya. Una jornada més, les principals dades es mantenen relativament estancades, registrant petites baixades i pujades, si bé és cert que la tendència sembla indicar que la tendència va a la baixa. Amb la darrera actualització, a trets generals, pugen alguns dels principals indicadors com l'Rt o el risc de rebrot, però baixa el número de persones hospitalitzades.

Augmenta el risc de rebrot i la velocitat de propagació, que s'enfila per sobre de l'1

Després de la darrera actualització de les dades per part de Salut, la velocitat de propagació del virus (l'Rt) torna a superar la barrera de l'1. Concretament, aquest indicador es troba a l'1,02 després d'un augment del 0,4 respecte a la xifra d'ahir, que coincideix amb el de la setmana passada (0,98). El mateix passa amb el risc de rebrot, que puja lleugerament fins als 112 punts, 5 més que fa 24 hores. Tot i això, aquesta xifra continua sent més baixa que la que es va registrar la setmana passada (121).

La incidència acumulada a 14 dies creix mínimament, de 109,96 a 110, tot i que es manté encara més baix que els 124,15 de la setmana passada.

Baixa la pressió als hospitals catalans

A banda dels indicadors com l'Rt o el risc de rebrot, un altre element que marca molt l'estat de la pandèmia és la pressió hospitalària. Avui, una vegada més, es registra un descens de les persones ingressades als hospitals catalans per malalties o problemes relacionats amb el coronavirus. A hores d'ara hi ha 684 'pacients Covid', que són 57 menys que els que hi havia fa 24 hores. També disminueixen les persones crítiques ingressades a l'UCI (-19), passant dels 253 que hi havia ahir als 234 que hi ha en aquests moments.

Tres noves defuncions per Covid-19

D'altra banda, també s'han notificat tres morts més per causes relacionades amb el coronavirus. Això fa que la xifra total de persones que han perdut la vida durant la pandèmia per culpa del virus sigui de 22.185.

Finalment s'han declarat 639 nous casos confirmats per PCR o testos antígens, amb un total de 629.049 en tota la pandèmia. El 3,94% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.