Sanitaris preparant el trasllat dels pacients de l'hospital Severo Ochoa de Madrid l'1 d'abril de 2020

Un home reclama 150.000 euros a la Generalitat per la mort de la seva mare per coronavirus en una residència

La mare del demandant va morir a conseqüència de la Covid-19 al geriàtric Parc del Clot de Barcelona

Ángel Juárez, històric líder veïnal tarragoní i actualment president de l'ONG Mare Terra - Fundació Mediterrània de Tarragona, ha presentat una reclamació per via administrativa als departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per la mort de la seva mare a la residència Parc del Clot de Barcelona durant la pandèmia de coronavirus.

La reclamació recull una petició preliminar de 150.000 euros d'indemnització per a la família d'Ángel Juárez, que ha presentat la petició a través de la plataforma d'àmbit estatal 'afectadoscoronavirus.org'.

«Possible falta de diligència en la supervisió de la residència»

Ana Romero, del despatx d'advocats madrileny Cremades & Calvo-Sotelo, ha explicat que la demanda es basa «en la possible falta de diligència en la supervisió de la residència» per part de la Generalitat i en el «tractament que va rebre la mare d'Ángel».

El demandant ha assenyalat que espera que aquesta sigui la «punta de llança» per retornar la «dignitat» a les persones que van morir en residències de gent gran. Així mateix, ha explicat que «és important que els responsables no se sentin impunes davant tot el que està succeint».

En aquest sentit, Ángel Juárez ha assegurat que espera que el cas no quedi només en la part econòmica, sinó que «hi hagi noves normes, es trenqui l'opacitat en els serveis d'assistència a la gent gran i que deixi de funcionar com fins ara».