Educació «garantirà» que qui vulgui dur els fills a l'escola al juny «ho pugui fer»

És la resposta a una escola de les Franqueses del Vallès, que ha dit que no obriria

Josep Bargalló, conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
El conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, en una imatge d'arxiu. | ACN

El Departament d'Educació ha assegurat que la inspecció educativa garantirà que totes les famílies que vulguin portar els seus fills a qualsevol escola en els supòsits previstos en el pla de reobertura de centres «ho puguin fer». Així ho han indicat fonts de la conselleria després que l'escola Camins de les Franqueses del Vallès hagi informat el pares que no obriran el centre al juny si el territori entra en fase 2 perquè no està «plenament» garantida la seguretat de la comunitat educativa ni comparteixen la forma en què s'hauria de reobrir. El pla de reobertura d'Educació ordena l'obertura dels centres a partir de l'entrada en fase 2.

USTEC carrega contra Educació i amenaça amb emprendre accions legals

També aquest dijous, USTEC-STEs ha anunciat que emprendrà les accions legals que consideri oportunes si el Departament d'Educació «continua obligant els docents de manera irresponsable a assistir als centres el proper dilluns». Aquestes accions, diu en una carta enviada als centres i al professorat, serviran per denunciar la vulneració de la llei per part dels representants de l'administració i dels equips directius. En aquest sentit, el sindicat se posa a disposició del conjunt de treballadors per presentar una denúncia a Inspecció de Treball centre a centre si es comprova que no es garanteix la màxima protecció i seguretat en matèria de riscos laborals davant del coronavirus.

En la missiva, constata que l'obertura de centres ara al juny «respon més a un experiment que no pas a una necessitat, sobretot que es planteja a partir de paràmetres polítics, econòmics, però no pas pedagògics». Dit això, assenyala un conjunt de mesures que, al seu parer, caldria incloure en els plans que han de redactar les direccions dels centres abans d'obrir.

En aquest sentit, USTEC-STEs creu que cal que els plans exigeixin la plantilla necessària per comptabilitzar el treball presencial i telemàtic; la realització de tests PCR a tots els treballadors; que s'utilitzin màscares tipus FFP2, sense vàlvula d'exhalació, com a úniques mascaretes que garanteixen la protecció individual, així com pantalles facials si s'han de fer tasques que no permetin mantenir la distància de seguretat. A més, creuen que cal establir un mínim de tres torns de neteja diaris i garantir suficients producte d'higiene.


Comentaris

envia el comentari