El govern estudia l'obertura de fronteres asimètrica per impulsar el turisme

L'objectiu és permetre l'arribada de turistes a algunes CCAA

Clients francesos amb mascaretes però sense mantenir la distància de seguretat, l'11 de maig del 2020
El govern espanyol no descarta obrir les fronteres internacionals de forma «asimètrica» | Catalunya Diari

La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya no descarta que el govern espanyol estableixi una obertura de fronteres internacionals «asimètrica» per permetre l’arribada de turistes a algunes CCAA amb menys impacte de la pandèmia del covid-19.

Establir quins són els territoris «segurs»

En declaracions a RNE, González Laya ha recordat que la Comissió Europea ha recomanat una obertura asimètrica de «països i regions» i ara cal establir quins territoris són «segurs» per permetre aquesta arribada de turistes. En tot cas ha afirmat que els criteris que han de permetre aquesta possibilitat s’han d’abordar de manera «col·legiada i consensuada» amb els països de la UE per no incórrer «en un exercici de discriminació».

«No excloem la possibilitat que es pugui fer aquesta obertura de manera asimètrica com s’ha fet de manera asimètrica la desescalada a Espanya», perquè «hi ha territoris a Espanya que estaran abans a la fase 3 que altres on encara hi haurà més limitacions a la mobilitat de les persones, i per tant des d’aquest punt de vista sí que es pot imaginar una obertura asimètrica a la mobilitat dins de l’espai Schengen», ha dit.

Barcelona i Lleida a la fase 1

Salut ha demanat aquest dijous formalment a Sanitat que Girona, Catalunya Central, l'Alt Penedès i el Garraf passi a fase 2 el pròxim dilluns 1 de juny mentre que l'àrea metropolitana, Barcelona i Lleida es mantindran en la fase 1.

No obstant això, la Conselleria ha proposat, al govern central, unir les regions sanitàries de l'àrea metropolitana de Barcelona per poder «esponjar l'alta densitat a Barcelona» i així recuperar la mobilitat entre elles.


Comentaris

envia el comentari