Gabriel Rufián esclata pel tancament de Nissan i far una nova proposta per salvar els treballadors

La companyia ha anunciat aquest dijous el tancament de les seves tres plantes a Catalunya

Gabriel Rufián, diputat d'ERC
Gabriel Rufián esclata pel tancament de Nissan i far una nova proposta per salvar els treballadors | EFE

Gabriel Rufián, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés dels Diputats, és un dels polítics que s'ha mostrat més contundent en la seva reacció després de confirmar-se aquest dijous, 28 de maig, que Nissan tancarà les seves fàbriques de Barcelona, que deixarà sense feinauns 3.000 treballadors i gairebé 20.000 se'n veuran indirectament afectats.

ERC, juntament amb la CUP i Más País, de Iñigo Errejón, han realitzat propostes per evitar la pèrdua de tants milers de llocs de treball, i han demanat al govern d'Espanya actuacions més contundents. 

Els representants dels tres partits coincideixen en el mateix, que cal nacionalitzar les plantes i mantenir-la en funcionament per salvar els llocs de treball, però difereixen en com hauria de funcionar la fàbrica després de la nacionalització. 

Gabriel Rufián demana nacionalitzar les plantes de Nissan

Gabriel Rufián ha parlat al Congrés dels Diputats, posant de manifest el tancament de les tres plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu, i la pèrdua d'aquests 3.000 llocs de treball directes i 20.000 més de forma indirecta. 

El portaveu d'ERC ha recordat al govern que Nissan ha rebut, en els últims deu anys, fins a 170 milions d'euros d'ajudes públiques com perquè ara tanquin les fàbriques, i Rufián ha proposat nacionalitzar l'empresa o expropiar-la i cedir-la als treballadors perquè hi treballin en un règim de cooperativa, com ha aclarit a les xarxes.

En la seva petició a les xarxes, el polític ha recordat també que l'Estat va nacionalitzar Bankia per impedir la seva fallida, fet que es va qualificar «d'estadista», però critica que la petició de nacionalitzar les plantes de Nissan s'hagin titllat de mesura «comunista».

Pablo Iglesias dona suport a les nacionalitzacions

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, s'ha mostrat afí a la petició d'ERC i ha recordat que les nacionalitzacions «són perfectament possibles a la Constitució espanyola» i «no són necessàriament d’esquerres», tot recordant de nou el cas de Bankia, que va ser nacionalitzada pel govern del PP. Iglesias ha afirmat també que a hores d’ara queda clar que «cal reconstruir la indústria al conjunt de l’Estat», precisament en un moment de dificultats econòmiques on el principal motor econòmic de l'Estat, el turisme, pateix la seva pitjor crisi.


Comentaris

envia el comentari