Dues persones s'abracen a l'aeroport de Palma de Mallorca, 1 de juliol de 2020

Viatja de Barcelona a Eivissa tot i saber que estava contagiat pel coronavirus

El govern balear ha informat sobre la situació de l'home, que es troba retingut

Retingut un jove que  va viatjar de Barcelona a Eivissa el 29 de juny després d'haver donat positiu en una PCR del coronavirus. L'home es va saltar la quarantena per participar en un  comiat  de solter, i ara, després de buscar-lo durant quasi una setmana, està retingut i ingressat  a l'Hospital Can Misses de l'illa.

Internament forçós

La Direcció General de Salut Pública de les Illes Balears ha remès a la  Policia Nacional i la Guàrdia Civil una resolució per ordenar l’internament forçós en règim d’aïllament a l’Hospital Can Misses (Eivissa) d’un home que va viatjar de Barcelona a l’illa pocs dies després haver donat positiu  en una  PCR  la qual cosa obligava a mantenir aïllament domiciliari.

Segons informa el govern balear, d’acord amb les dades facilitades pel Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), del Ministeri de Sanitat, el dia 20 de juny aquesta persona va presentar símptomes i el  dia 26  de juny la  PCR que se li havia fet va donar positiu, per la qual cosa estava obligat a fer quarantena, aïllant-se al seu domicili. Així les coses, tan sols tres dies després, el dia 29, l'home contagiat va decidir viatjar de Barcelona a Eivissa.

Ahir, dia 3, el CCAES va informar la Direcció General de Salut Pública i Participació que  l’individu es trobava a Eivissa i poques hores després va ser localitzat. Finalment, a primera hora d'aquest matí les autoritats han emès una  resolució d’internament forçós en règim d’aïllament  a Can Misses. La persona ha estat traslladada al centre hospitalari, on quedarà retinguda fins que rebi l’alta.

A més d’adoptar aquesta  mesura de protecció de la salut pública, la Direcció General del govern de les Balears, ja ha iniciat l’estudi de contactes i incoarà un expedient a l’home per un presumpte delicte contra la salut pública.