Hong Kong s'inspira en la «Via Catalana» per continuar amb les protestes a favor de la democràcia

Els manifestants fa onze setmanes que surten al carrer en un moviment prodemocràcia

Protestes Hong Kong
Imatges d'alguns manifestants durant les protestes a Hong Kong | EFE

Les manifestacions a Hong Kong no cessen. La ciutat segueix alçada en un moviment a favor de la democràcia, que va començar ja fa onze setmanes, en contra del control del règim xinès i, sobretot, per una nova llei d’extradició que aquest vol implantar, retirant així la independència judicial que té la ciutat autònoma de Hong Kong.

Per tot això, el pròxim 23 d’agost els manifestants han convocat la seva pròpia ‘Via Catalana’. Seguint l’exemple dels països bàltics i el català, Hong Kong farà una cadena humana que travessarà la ciutat de punta a punta. A més, a les dues riberes de la ciutat, la cadena seguirà les principals línies de metro.

La cadena bàltica va ser la primera el 1989

Aquesta convocatòria està inspirada en la cadena humana bàltica, realitzada el 23 d’agost de 1989 la qual va travessar Estònia, Letònia i Lituània, de 560 quilòmetres, per exigir la independència de l’antiga Unió Soviètica i que a la qual, el pròxim 23 d'agost Hong Kong homenatjarà en el seu 30è aniversari.

La iniciativa hauria sorgit a través d'un xat en línia popular gràcies a un usuari. «Els ciutadans de Hong Kong també estan units ara. Totes les nostres demandes han de ser ateses, especialment la principal: sufragi universal», comentava l'usuari 'Spring Worm', segons informa 'El Nacional'. Ho ha fet a través de la xarxa, un espai on molts altres han aprofitat per donar suport a la protesta.

Les xarxes han fet ressò de la iniciativa

«Unirem les mans demà en nom de la llibertat, democràcia, i per un futur millor per Hong Kong. Hi seràs?» comentava l'usuari 'Joshua Wong'. Un altre expressava: «Estan planejant recrear la 'Via Bàltica' aquest divendres amb la 'Via de Hong Kong', en total 32 km. Un dels millors projectes» 

Òmnium també ha volgut mostrar el seu suport cap a tots els manifestants de Hong Kong i ho ha fet a través d'un tuit on cita les tres vies. «La història ens ensenya la millor manera de marcar la diferència: mobilització pacífica i cívica» i afegeix «donem tot el suport a la cadena humana prodemocràcia que tindrà lloc a Hong Kong». 

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari