Noia aixecant una pesa de 20 quilos

El moment ideal per fer esport durant la quarantena i aprimar-se més

L'exercici s'ha convertit en activitat indispensable durant el confinament pel coronavirus

La crisi del coronavirus ha comportat que el govern decreti l'Estat d'Alarma i amb aquest el confinament  dels ciutadans a casa seva. Un confinament que s'està caracteritzant, entre altres coses, perquè la majoria de les persones està augmentant de pes. L'increment es deu al fet que l'ansietat per la situació està propiciant que es mengi més i també perquè s'està optant per ingerir més dolços i postres, que s'estan preparant de forma casolana.

Precisament perquè cal tenir cura de la salut i vigilar l'excés de pes així com perquè és una bona manera d'entretenir-se, es fa imprescindible practicar exercici a casa durant la quarantena. A més, cal recordar que els que aquells que es vulguin aprimar, ho han de fer en una hora determinada que facilita aquest objectiu.

L'hora ideal per aprimar-se fent esport

Diferents estudis realitzats al respecte, com el liderat per Anthony Hackeny (Professor de la Universitat de Carolina de Nord), fan palès que «en les primeres hores del matí tenim un perfil hormonal que ens predisposa a metabolitzar millor el greix».

Aquest treball i altres, publicats en mitjans com 'Times' o la revista científica 'Journal of Physiology', aprofundeixen una mica més encara en aquesta idea. En concret, assenyalen que la millor manera de perdre greix és duent a terme exercici a primera hora del matí. I això es deu també a què en aquest moment hi ha uns elevats nivells tant de cortisol com de l'hormona de creixement, que incideixen directament en el citat metabolisme.

No obstant això, no et preocupis si no pots o no vols matinar. Hi ha un altre estudi difós a 'International Journey of Obesity' que deixa patent que seria suficient amb practicar una mica d'esport abans de les 15.00 hores. En concret, el resultat que es va obtenir de les persones que van ser analitzades, que realitzaven exercici a diferents hores del dia,  deixa clar que les que ho feien abans d'aquesta hora perdien més pes que la resta.