YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un brot de Covid-19 a l'Hospital de Campdevànol impedeix ingressar pacients amb altres afectacions

L'objectiu és poder fer una desinfecció integral deslliurant els espais del centre

Pla detall d'unes de les mostres per a PCR
L'Hospital de Campdevànol ha prescindit de fer ingressos nous que no siguin pacients de Covid-19   | acn

L'Hospital de Campdevànol no ingressarà cap pacient que no sigui positiu de coronavirus. Ho farà, com a mínim, durant una setmana per tal de «tallar de soca-rel» el brot de covid-19 que afecta el centre, on a hores d'ara hi ha 26 pacients i 18 professionals sanitaris positius. A partir d'aquest dimecres, els malalts que hagin d'ingressar per qualsevol altra malaltia seran derivats als hospitals de l'entorn.

El brot es va detectar el 4 de novembre, quan un dels professionals del centre va donar positiu. En total, ha afectat 29 pacients i 16 professionals. A més, s'han registrat tres defuncions. La dràstica mesura arriba després d'haver suspès totes les intervencions quirúrgiques amb ingrés.

La xifra de pacients de Covid és la més alta en tota la segona onada de la pandèmia. Durant la primera, però, es va arribar als 34. Així mateix, partir d'avui dimecres, 2 de desembre, els pacients que hagin d'ingressar per altres malalties ho hauran de fer a l'Hospital d'Olot o altres centres mèdics de referència. L'objectiu és poder fer una desinfecció integral deslliurant els espais del centre i poder tornar posteriorment a permetre ingressos de pacients que no pateixin la Covid-19 com més aviat millor, sense perill de poder-se infectar pel virus.
 

L'Hospital ja va haver de prendre mesures dràstiques anteriorment

Cal dir, però, que els pacients que, probablement, hagin de ser traslladats a l'Hospital d'Olot o altres, es preveu que no superin la vintena. Els ingressos de mitjana a l'hospital del Ripollès és d'entre dos i tres per dia. Amb tot, ja fa setmanes que l'Hospital de Campdevànol va prendre mesures de prevenció per evitar possibles contagis de Covid-19. De fet, es van prohibir visites a pacients ingressar, excepte, és clar, en casos molt concrets. També es van suspendre totes les intervencions quirúrgiques amb ingrés i el servei de l'Hospital de Dia.

En aquells moments la situació al Ripollès era molt preocupant. Per això es van revisar totes les instal·lacions de ventilació i es van fer cribratges constants a tot el personal per tal d'aïllar i confinar possibles casos positius.

 


Comentaris

envia el comentari