L'Hospital del Mar, a punt de col·lapsar amb el 78% d'ocupació de pacients malalts de Covid

Els sanitaris reclamen ajuda immediata per evitar un col·lapse total dels serveis

Imatge d'una habitació d'un hospital
Els sanitaris de l'Hospital del Mar de Barcelona adverteixen de la greu situació actual | Pixabay

La por més gran que el sistema sanitari volia evitar a tota costa en aquesta segona onada del coronavirus era el col·lapse dels hospitals i les Unitats de Cures Intensives (UCI). Ara, i malauradament, aquest moment sembla que ha arribat a la ciutat de Barcelona.

Concretament, l’Hospital del Mar de la ciutat comtal té diversos pacients als passadissos per falta de llits i habitacions per a tots. Robert Güerri, coordinador de la unitat de coronavirus del citat centre mèdic, ha afirmat a ‘Catalunya Ràdio’ que s’està treballant per evitar aquestes desagradables gestions. «La situació no és desitjable. Hi ha un nombre de pacients molt alt que entren per la porta i l’espai és el que és», reconeix.

Molts dels pacients han estat 24 hores als passadissos

Güerri també ha confirmat que molts dels pacients que ingressen allà són contagiats de coronavirus, i són casos «cada cop més greus». La seva reflexió ha estat més que clara: «Existeix el risc que el sistema se saturi».

Concretament, el 78% dels pacients de l’hospital són per coronavirus i la majoria d’ells estan sent tractats als passadissos per falta d’espai. Així, també és possible que moltes de les persones que entrin estiguin infectades o es contagiïn en el moment, però tampoc hi ha suficients proves PCR per confirmar tots els possibles casos.

Sanitaris reclamen una millora de les condicions

La gran quantitat de gent que segueix entrant diàriament a l’hospital fa que els sanitaris no puguin reubicar-se ni tampoc descansar. Aquest mateix dilluns van ingressar  més de 160 pacients a urgències. 40 d’ells han estat esperant als passadissos durant més de 24 hores. A més, els sanitaris recorden que hi ha familiars que volen estar amb ells durant el procés i fins al moment de l’ingrés, raó per la qual l’espai va minvant encara més.

Alguns dels treballadors de l’hospital fa mesos que reclamen una millora de la sanitat pública i de les condicions dels sanitaris. Ara, amb la segona onada a la seva esquena, metges i infermers de l’Hospital del Mar reclamen ajudes per no haver de tornar a sofrir les conseqüències que vam patir el passat mes de març.


Comentaris

envia el comentari