YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'Hospital del Mar preveu començar a desprogramar intervencions quirúrgiques els pròxims dies

La gerent del centre sanitari assegura que hi ha manca de personal d'infermeria

Professionals sanitaris atenent un pacient amb covid-19 en una UCI de l'Hospital del Mar, en la pandèmia de coronavirus
La situació a l'Hospital del Mar s'ha complicat per l'increment de la incidència de la Covid-19. | ACN

L'Hospital del Mar preveu començar a desprogramar intervencions quirúrgiques els pròxims dies a conseqüència de l'increment de la incidència de la Covid-19. La gerent del centre, Olga Pané, ha assegurat en una entrevista al programa 'El suplement', de Catalunya Ràdio, que «tenim tots els llits plens. No tenim flexibilitat per acomodar els malalts que vénen d’urgències». Ha afegit també que «busquem cada dia l'equilibri, però molt justet, i pensem que ens podem trobar el cap de setmana vinent desprogramant intervencions».

Tot i aquest anunci, Olga Pané ha subratllat que serien operacions que no comprometen el diagnòstic, com ara les pròtesis de genoll o les cataractes. Les més serioses, com les del càncer, no perillen, i creu que no perillaran. En aquest sentit, la gerent del centre sanitari barceloní ha assegurat que l'hospital està preparat i en una situació molt diferent de la de març: «La sensació que tenim no és la mateixa que el mes de març. El tipus de malalts és diferent».

Cal recordar que, la passada setmana, es van fer públiques algunes imatges dels passadissos de l'Hospital del Mar amb pacients als passadissos d'Urgències per la gran afluència de malalts i la falta d'espai al centre. Per tal de fer visible aquestes mancances i demanar que se solucionin, el personal sanitari de l'hospital va anunciar concentracions setmanals cada dimecres.

La falta de personal, el principal hàndicap

La responsable de l'Hospital del Mar ha afirmat que «sabem prevenir millor qui pot evolucionar malament», tot i que ha alertat que hi ha un dèficit de personal d'infermeria. Així, Pané ha indicat que cal personal entrenat, i és per això que també es podrien suspendre operacions. En aquesta qüestió, ha assegurat «amb rotunditat» que «no faltaran respiradors», però sí que mancarà «personal entrenat per poder-los fer funcionar». 

Sobre la possibilitat de contractar estudiants de Medicina i Infermeria d'últim curs, que la consellera de Salut, Alba Vergés, va situar com a opció amb l'estat d'alarma, Pané ha subratllat que aquestes persones «no pots posar-les a primera línia. Sempre hi ha d’haver personal expert».


Comentaris

envia el comentari