L'Hospital de Palamós rebutja cap negligència mèdica en la mort d'una pacient

La direcció del centre atribueix els tràgics fets a una situació «excepcional», produïda a una major afluència de pacients

Després de les greus acusacions de negligència mèdica per la mort d'una dona de 84 anys que va esperar set hores per ser atesa a Urgències, la direcció de l'Hospital de Palamós, a la comarca del Baix Empordà, ha reaccionat per intentar calmar els ànims. El centre mèdic ha rebutjat que s'hagi comès cap negligència, i ha assegurat que, tenint en compte les patologies que presentava la dona, «probablement» hauria acabat perdent la vida de totes formes. 

El centre atribueix els fets a una situació excepcional

L'hospital ha justificat l'important temps d'espera, assegurant que  es devia a una situació «excepcional», per l'arribada imprevista d'una trentena de persones a Urgències. El seu director, Marc Pérez, ha explicat que, el dia dels fets i en aquella franja horària en concret, es van atendre vuit pacients amb un alt nivell de risc, una xifra gens habitual.

Sobre el temps, Pérez ha confirmat que «aquell dia es va situar per sobre de les cinc hores», i que els torns del personal es van allargar. Ara bé, el facultatiu també ha reconegut que s'hauria d'haver tornat a avaluar l'estat de la pacient, i ha avançat que els protocols es revisaran per evitar situacions similars. 

La sala d'Urgències de l'Hospital de Palamós, des d'on la pacient va ser enviada a un box durant set hores
La sala d'Urgències de l'Hospital de Palamós, des d'on la pacient va ser enviada a un box durant set hores | Cedida

 

La dona va morir després d'esperar set hores a Urgències

La pacient va arribar el dia 15 de novembre a les 13.39 hores procedent de la residència de Palafrugell Gent Gran, i després d'una primera exploració, va ser traslladada al box de visita. Al llarg de la tarda, segons Pérez, l'equip mèdic va atendre les seves peticions diversos cops i li va demanar que no prengués cap medicament  fins a l'arribada d'un facultatiu. 

El metge, però, va arribar a les vuit del vespre, quan  la dona ja patia malestar general i vòmits, i va entrar en parada cardíaca. Les tasques de reanimació no van tenir efecte, i a dos quarts de nou del vespre la pacient va acabar perdent la vida. Una mort, segons el director assistencial, per causes «naturals». La família afectada, però, ja ha confirmat que s'ha posat en contacte amb un advocat, i que denunciarà l'hospital.