Una dona mor a l'Hospital de Palamós després d’esperar set hores a Urgències

La víctima tenia 84 anys i havia assistit a centre mèdic d’aquest municipi del Baix Empordà perquè tenia còlics i vòmits

Una dona de 84 anys i veïna de Palafrugell va morir el passat 15 de novembre a l’hospital de Palamós, al Baix Empordà,  després d’esperar ser atesa a urgències durant set hores. Els fets han transcendit gràcies a la seva filla, que ha concedit una entrevista a ‘Ràdio Capital’ on ha criticat la manca d’actuació per part dels metges del centre, i ha explicat que ja estan en contacte amb un advocat per denunciar els fets.

Per la seva banda, l’hospital de Palamós ha reconegut que l’anciana hauria d’haver estat sotmesa a una «reavaluació mèdica» i que «el temps d’espera va ser superior al normal». A més, des del centre s’han compromès a revisar el procés mèdic que es va seguir  per intentar evitar que «es tornin a produir situacions com aquesta».

La víctima va morir després de set hores d’espera a urgències

El passat 15 de novembre, una dona de 84 anys ingressava a l’hospital de Palamós a causa dels còlics i vòmits que patia, tal com explica la seva filla a través de les xarxes socials. Més concretament, l’ingrés de l’anciana  va tenir lloc al voltant de dos quarts de dues de la tarda.

Aquell mateix vespre, la víctima, que havia estat traslladada des d’una residència de Palafrugell, moria irremeiablement sense haver rebut l’assistència mèdica que requeria.  En total, l’anciana i la filla van estar durant set hores esperant «que passés algú del personal sanitari».

L’hospital reconeix les seves errades i ja ha pres mesures

Per la seva banda, l’hospital de Palamós ha emès un comunicat on confirma que la víctima va ser atesa a urgències a les 15.25 hores, i que li van assignar el nivell 3, que es correspon amb la necessitat de múltiples exploracions i estabilitat fisiològica. A més, reconeixen que l’estat mèdic de la pacient s’hauria d’haver reavaluat en algun moment, cosa que mai va arribar a passar.

El comunicat deixa patent el següent: «Aquell dia, i en aquella franja horària,  el servei estava en una situació de màxima afluència de pacients,  i n’hi havia més amb el mateix nivell d’urgència», motiu pel qual «el temps d’espera va ser superior al normal».

La família de la víctima denunciarà al centre mèdic

En referència a la revisió del procés mèdic que hauria d’haver tingut lloc però que no es va produir, l’hospital promet rectificar: «Estem revisant el circuit intern que es va seguir perquè no es tornin a produir situacions com aquesta». Amb tot, la família ja ha informat que està en contacte amb un advocat i que  té intenció de denunciar l’hospital  de Palamós.