YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 El Procicat fa oficial la pròrroga de les restriccions vigents fins al 9 d'abril

Vall d'Hebron dona per controlat l'efecte dels brots a l'hospital amb 40 afectats

El centre farà cribratges massius entre els treballadors per evitar nous sorgiments de casos

Fotografia de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona
Es dona per controlat un brot de coronavirus a l'Hospital de Vall d'Hebron | Cedida

L'Hospital Vall d'Hebron ha donat per controlat l'efecte dels brots recents de coronavirus al centre que es van detectar a diferents àrees de l'hospital. Així ho ha confirmat aquest mateix dissabte, i segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies, hi ha 28 pacients i 12 professionals afectats, la majoria asimptomàtics o amb símptomes lleus.

Per evitar el risc de sorgiment de nous brots, aquest cap de setmana està previst que comenci un cribratge massiu que s'estendrà en els propers dies i es farà a totes les àrees de l'hospital. Es realitzarà amb equips mòbils que aniran recorrent els diversos espais i unitats del centre.

L'hospital ha remarcat que tot i l'empitjorament de la situació epidemiològica a la comunitat i al centre continuen amb l'activitat ordinària compatibilitzant-la amb l'augment de pacients de Covid-19.

Es tripliquen les demandes d'aliments a entitats socials de Catalunya

La pandèmia ha afectat a molts sectors de la població. De fet, la demanda d'aliments a entitats socials de Catalunya es va triplicar durant els tres mesos que va durar l'estat d'alarma, segons dades de la Taula del Tercer Sector Social. Durant el mateix període, les demandes d'ajuda per l'habitatge es van doblar. En total, la Taula xifra en 700.000 les persones amb qui les entitats han treballat per cobrir-los les necessitats bàsiques. En aquest context d'agudització de les crisis, la Taula ha engegat una campanya a les xarxes socials sota el lema 'Trenquem el cercle de la pobresa' en motiu del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa.

Segons la plataforma, el coronavirus «ha empitjorat» les condicions de vida de les persones que ja abans es trobaven en una situació de vulnerabilitat, a la que ara s'hi ha afegit més població. Els principals motius, tal com apunten les entitats, són que viuen en habitatges en pitjors condicions, compartits i massificats a causa de la situació de precarietat econòmica; no poden deixar de treballar per poder cobrir les seves necessitats bàsiques; tenen feines més precàries i, sovint, no poden teletreballar.

A la campanya, que s'ha transmès en format vídeo, hi participen representants de diverses federacions que formen part de la Taula, així com d'institucions catalanes, com el president del Parlament, Roger Torrent; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani; i la tinenta d'alcaldia i regidora de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez.


Comentaris

envia el comentari