L'exper Salvador Macip parla clar: «No descarto un confinament temporal a Catalunya»

L'investigador ha assegurat que es podria dur a terme un nou confinament

Salvador Macip al laboratori en una imatge d'arxiu
L'expert assegura que no descarta un confinament temporal a Catalunya | ACN

Salvador Macip, investigador de la Universitat de Leicester, ha assegurat que es podria dur a terme un nou confinament temporal a Catalunya. «Esperem que les restriccions que s’apliquen a Catalunya siguin suficients», ha apuntat l’expert a Catalunya Ràdio aquest dissabte al matí.

«Haurem de veure si dues setmanes és suficient o caldrà anar fent petits tancaments cada cert temps per tal d’anar baixant els contagis» ha assegurat l’expert, que creu que «qualsevol acció que disminueixi el contacte social funciona». L’investigador assegura que tot i que es fa difícil de predir, si els ciutadans fan la seva feina, les noves restriccions podrien funcionar, tot i això, no ha volgut descartar que s’hagin de fer confinaments temporals a Catalunya durant unes setmanes.

«Pedro Sánchez va dir fa unes setmanes que mai més hi hauria un confinament total. Això no es pot dir» ha sentenciat, ja que tot i que «s’ha d’evitar de totes, totes, és una de les últimes armes que tenim». Per evitar-ho, l’investigador és molt insistent amb la idea que és molt important que tant el govern com els ciutadans facin la seva feina. Per això demana a la ciutadania que compleixi amb les mesures.

Per això, l'expert conclou: «Som on som perquè estem fent les coses malament des del principi. Anem tard i cometem errors que ja hauríem d’haver superat. Podríem haver-ho fet millor».

Augment de casos diaris un 213% des de juliol

El Departament de Salut ha informat aquest dissabte, el primer després d'ordenar el tancament de bars i restaurants a tot Catalunya, que el risc de rebrot ha tornat a augmentar, i se situa ja en els 392 punts, tot i el descens lleuger reportat en el balanç de divendres.

Tot això, amb un total de 2.710 nous casos de Covid-19 confirmats amb proves PCR, i 9 defuncions més vinculades a la malaltia. Pel que fa a l'índex de propagació del virus, ha baixat lleugerament, situant-se en 1,34 dècimes. 

Els casos diaris de Covid-19 diagnosticats per prova PCR a Catalunya han experimentat un creixement mitjà del 213% des de l'inici dels brots registrats al mes de juliol, segons ha constatat Europa Press a partir de les xifres comunicades pel Departament de Salut de la Generalitat


Comentaris

envia el comentari