Alerta a Vall d'Hebron: detecten diversos brots de Covid dins l'hospital

L'hospital restringeix les visites

Fotografia de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona
Les darreres 48 hores l’Hospital està patint brots de Covid-19 en diverses àrees| Cedida

En les últimes 48 hores l'Hospital Vall d'Hebron ha detectat brots de Covid-19 en diferents àrees, que s'estan investigant i aïllant, segons informa el centre a través de les xarxes socials. Per garantir la seguretat i preservar al màxim l'activitat ordinària, l'hospital aplica a partir d'aquest dijous, i fins que la situació millori, mesures com restringir les visites dels pacients ingressats, que s'autoritzen de forma excepcional en el cas dels infants; de part i puerperi i de persones amb situacions especials, com de dependència o discapacitat. També s'autoritza un acompanyant en el procés de final de vida.

De moment no ha transcendit quines són les àrees afectades pels brots ni quantes persones s'haurien contagiat. Ara, des de l'hospital es lamenta que l'ocupació dels llits de pacients amb covid-19 a l'hospital està «creixent exponencialment» en les últimes hores.

A més de la restricció de visites, tots els professionals que puguin estar afectats per un possible brot es faran una prova PCR el mateix dia que siguin contactes. Les proves es faran a l'edifici de l'Antiga Escola d'Infermeria, tant a la planta 1 com al menjador de la planta 0, que estarà habilitat per a aquest ús. La Unitat Bàsica de Prevenció de Riscos Laborals determinarà quins professionals ha de fer-se la PCR.

El gerent de l'hospital demana seguir les normes

En un comunicat, el gerent de l'hospital, el doctor Albert Salazar, encoratja a seguir aquestes normes de seguretat per «fer front» a la situació actual de l'hospital i «superar aquests moments difícils», en un context en què els contagis a Catalunya augmenten i s'han anunciat restriccions en diversos àmbits per frenar la propagació del virus.


El doctor Salazar també informa que el «clar creixement» de pacients amb Covid-19 en els darrers dies fa que l'ocupació de llits de l'hospital i dels dispositius del territori que col·laboren amb el centre «estigui creixent exponencialment» en les últimes hores.

A més a més, entre les noves mesures s'inclou que els menjadors de personal queden reservats exclusivament per als treballadors de torns de 12 hores i personal de guàrdia, mentre que els bars i restaurants per a externs seguiran les normes dictaminades pel Govern, de manera que està previst que tanquin aquest dijous a la nit. Totes les sessions clíniques de l'hospital es faran exclusivament per via telemàtica sempre que siguin més de sis persones.


Comentaris

envia el comentari