L'Hospitalet de Llobregat

L'Hospitalet de Llobregat tanca pistes esportives a l'aire lliure

Els pròxims dies es posarà en marxa una comissió de seguiment de la covid-19 a la ciutat

L'Ajuntament de  l'Hospitalet de Llobregat  ha tancat les pistes esportives a l'aire lliure per evitar contactes que facilitin la propagació de la covid-19, segons han confirmat fonts municipals. El consistori ha pres aquesta decisió després que en l'última setmana s'hagi passat de 30 casos confirmats a més de 100 a la segona ciutat de Catalunya.

A més, els pròxims dies es posarà en marxa una comissió de seguiment de la covid-19 a la ciutat amb presència re representants de l'Ajuntament i de la Generalitat. L'alcaldessa, Núria Marín, va alertar aquest dissabte d'aquest «rebrot» a la ciutat, amb casos concentrats sobretot als barris de la Torrassa, Collblanc i la Florida.

La residència d'avis de la Torrassa de l'Hospitalet acumula 10 positius, cinc dels quals ja havien patit la covid-19

La residència d'avis de la Torrassa, a l'Hospitalet de Llobregat, acumula 10 positius per covid-19, vuit residents i dos treballadors, segons han informat fonts municipals. Dels 8 usuaris, cinc ja la van passar i ara han tornat a donar positiu, però pel mig van donar negatiu per PCR. Els altres tres són casos nous. Tots es troben asimptomàtics. Pel que fa als dos treballadors, un és veí del barri. L'altre porta de vacances diverses setmanes. La residència ha suspès les sortides familiars i les visites al centre. El protocol es va activar després que el 5 de juliol, un treballador del centre notifiqués que tenia símptomes i l'endemà donés positiu per PCR.

En un comunicat, el propi director de la residència, Pere Ardite, ha explicat que el centre i el CAP van activar el protocol i es van fer proves PCR a tots els treballadors i als residents. Entre els professionals, un altre treballador va donar positiu, però estava de vacances des del 24 de juny i no havia tingut cap contacte amb el centre. Entre els 54 residents, s'han identificat vuit positius, però cinc són persones que ja havien superat la covid-19 i que fins i tot havien obtingut una prova negativa el maig i juny.