Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'infermer Xavi Márquez davant del seu ordinador amb mascareta i equip de protecció el 24 de març de 2020

Els hospitals de 'segon nivell' de Madrid inicien el replegament cap a la normalitat

Ruiz Escudero diu que en hospitals grans el procés de reorganització serà més lent
L'infermer Xavi Márquez davant del seu ordinador amb mascareta i equip de protecció el 24 de març de 2020
Arriben les primeres tímides notícies d'esperança des de Madrid. | cedida

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha afirmat que «molts» dels hospitals de «segon nivell» de la regió estan ja iniciant una fase de «replegament», que implica la reducció de llits habilitats pel coronavirus. En canvi, els de «major complexitat» ho faran més endavant i serà un «procés lent» de reorganització del centre sanitari. En una entrevista a 'Onda Madrid' aquest dimarts al matí, Ruiz Escudero ha constatat una «estabilitat» en les hospitalitzacions que dona «un cert aire» als professionals sanitaris però ha dit que no esperen un «descens» en els llits d'UCI fins d'aquí una setmana.

El conseller de Sanitat  ha destacat que hi ha «molts pacients» pendents de ser extubats perquè han superat la pitjor part de la covid-19. A més, ha destacat que hi ha menys gent que va a urgències pendents d'ingressos. Actualment són uns 300-400 pacients mentre que el 16 de març eren uns 1.300.

Un repunt en les dades diàries de coronavirus

Tot plegat, el mateix dia que s'ha sabut que l'Estat espanyol ha sumat 743 morts per coronavirus i 5.478 nous positius en les últimes 24 hores. Així doncs, Espanya ja acumula 140.510 casos confirmats de coronavirus i 13.798 persones mortes per la covid-19.

És l’últim balanç de dades fet públic aquest dimarts al matí pel Ministeri de Sanitat que mostra un repunt de l’increment diari de casos i defuncions després de quatre dies de descensos. Pel que fa al nombre de persones ingressades a les Unitats de Cures Intensives (UCI), n’hi ha 7.069 -138 més que el dia anterior-. També s’han donat d’alta 43.208 pacients, 2.771 més amb relació a dilluns.

La Comunitat de Madrid continua concentrant el nombre més gran d’afectats, amb 40.469 positius i 5.371 morts, seguida de Catalunya amb 28.323 casos i 2.908 morts. Les segueixen Castella-la Manxa amb 11.077 positius i 1.177 morts i Castella i Lleó amb 9.581 casos confirmats i 982 defuncions.