Una noia passejant amb una bossa d'H&M

H&M vol fer un ERO que pot afectar a més de 1.000 treballadors

L’empresa preveu tancar un total de 30 botigues a Espanya i fer acomiadaments en prop d’un centenar més

H&M ha informat aquest dimarts als treballadors que iniciarà un ERO que podria afectar a més de 1.000 treballadors a Espanya, segons ha indicat CCOO en un comunicat. La multinacional preveu tancar 30 botigues i fer acomiadaments en 94 més.

L’empresa modificarà les condicions de feina dels treballadors en 24 botigues

A més, l'empresa tèxtil també ha presentat els seus plans per modificar substancialment les condicions de feina dels treballadors en 24 botigues i una cinquantena de membres de la plantilla, que veurien reduïdes les hores de feina.

Segons CCOO, que és el sindicat majoritari a l'empresa, tant el nombre d'afectats com la quantitat de tancaments són «absolutament desproporcionats». Per ara, els sindicats desconeixen l'afectació concreta a Catalunya.

En un comunicat, CCOO ha afirmat que treballarà per reduir «substancialment» el nombre d'afectats per l'ERO i el tancament de botigues, i per exigir que les baixes siguin «el menys traumàtiques possibles» i amb condicions favorables per a la plantilla.

CaixaBank comunica la seva intenció de fer un ERO

Avui mateix s’ha fet públic que CaixaBank també té previst aplicar un ERO que pot afectar «tots els centres de treball de l’entitat», tal com la mateixa empresa ha comunicat a la representació legal dels treballadors.

Però no només això, i és que la companyia també té previst dur a terme una «modificació substancial de les condicions de feina» de la seva plantilla. En aquest sentit, CaixaBank ha decidit convocar als representants sindicals el pròxim 13 d’abril a les 11 del matí amb l’objectiu de «buscar fórmules que permetin minimitzar l'impacte en el volum de treball».

La data per engegar les negociacions sobre la reestructuració de la plantilla es va fixar durant la primera roda de premsa que es va dur a terme després de culminar el procés de fusió amb Bankia.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.