Imatge del centre corporatiu de CaixaBank, amb el logotip de l'entitat al fons

CaixaBank anuncia un ERO: pot afectar «tots els centres de treball»

L'entitat ha citat per al 13 d'abril als representants dels treballadors per obrir negociacions | CaixaBank avisa que els acomiadaments «no seran traumàtics»

CaixaBank ha comunicat aquest dimarts a la representació legal dels treballadors la seva intenció de fer un ERO que afectaria «tots els centres de treball de l'entitat». A més, les negociacions també es convoquen per una potencial «modificació substancial de les condicions de feina» de la plantilla. L'entitat ha citat per al 13 d'abril a les 11 del matí als representants sindicals. Les negociacions, d'acord amb el conveni col·lectiu de l'entitat, duraran almenys 15 dies i es buscaran «fórmules que permetin minimitzar l'impacte en el volum de treball», segons expliquen els sindicats. La trobada es farà a Barcelona de forma presencial.

En la primera roda de premsa després de culminar la fusió amb Bankia, CaixaBank ja va fixar la data per començar a negociar la reestructuració de la plantilla. El conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, va dir que les primeres reunions amb els sindicats se celebrarien després de Setmana Santa, i ara s'ha concretat la data del 13 d'abril.Tot i que no va donar detalls sobre el grau d'afectació, ara es confirma que l'ERO pot afectar personal de qualsevol dels centres de treball del grup. El directiu va subratllar que es prioritzaran les baixes voluntàries i que els acomiadaments «no seran traumàtics».

La fusió amb Bankia, el detonant 

CaixaBank començarà a substituir la marca de Bankia a les oficines d'atenció als clients a partir de dimarts a Catalunya. Així, es canviarà la retolació interior i exteriors de tota la xarxa, i es personalitzaran amb els logotips de CaixaBank els caixers automàtics de Bankia.

El procés ja ha començat en altres comunitats autònomes on aquest Dilluns de Pasqua no és festiu, com Madrid, i es preveu que duri unes nou setmanes. La setmana passada, un cop enllestida la fusió legal, la imatge de marca ja es va canviar als edificis corporatius del nou banc, com la seu operativa de Madrid i l'antiga seu social de Bankia a València.